5 Ağustos 2015 Çarşamba

Amerika Günlüğü-Potato Chip Rock


Potato Chip Rock, San Diego şehir merkezine bir saat uzaklıkta, 2800 feet yani yaklaşık olarak 853 metre yükseklikteki Woodson dağının tepesinde, karadan uçurumun üzerine doğru uzanan, patates cipsi şeklini andıran uzun ve ince bir kaya parçası. Dağcılık ve fotoğrafçılık meraklılarının tercih ettiği popüler bir yer. Fotoğraf çekimi için gördüğüm en ilginç yer diyebilirim.

Gidecek belirli bir yeri olmayanın kaybolma derdi de olmuyor. Google Maps'i bir kenara bırakıp gidebildiğim kadar gidiyorum. Dağların ortasından süzülen bir yolda buluyorum kendimi. Bu kez Google Maps'i açıp nerede olduğuma göz atıyorum ve bingoo. 

Potato Chip Rock yolumun üzerinde. Yarım saat sonra ulaşmayı hayal ederek yola devam ediyorum. Vardığımda anlıyorum ki yarım saat arabayla katetmem gereken yolmuş, Potato Chip Rock'a ulaşabilmem için 4 saat yürümek zorunda kalacağım. Bir dağa tırmanmak için hazırlıklı değilim, ayağımda spor ayakkabılarım değil babetlerim var, suyum ve yiyeceğim yok, temin edebileceğim bir yer de yok. E buraya kadar gelmişken dönülür mü? Dönülmez elbet ama çok zorluk çekeceğimin henüz farkında değilim.

Amerika gezisi yazı dizimin "Potato Chip Rock" bölümünün devamı için aşağıdaki blog URL'mi ziyaret edebilirsiniz.
https://www.nalanunal.com.tr/san-diego-potato-chip-rock-gezisi/

2 yorum:

Gulsen dedi ki...

Nefis fotolar, heyecanlı bir gezi macerası daha ne olsun :) teşekkürler Nalan

Nalan Ünal dedi ki...

Sağol canımın içi Gülsen'imm