20 Temmuz 2013 Cumartesi

Dekoratif Kamyon Sanatı

Başlık şaşırtıcı oldu değil mi ? Yoksa Tuval Olan Kamyonlar mı demeliydim :)
dekoratif-boyama-kamyon-pakistan-modifiye
Kısa bir araştırma sonucu Pakistan'ın Karaçi bölgesinin kamyon dekorasyonu konusunda merkez kabul edildiğini,1920'lerden bu güne, ülkenin bir çok yerinde, babadan oğula süregelen bu geleneğin, akademik kariyere sahip olan profesyonel kamyon sanatçılarının da desteğiyle yaklaşık 50.000 insanın çalıştığı bir iş alanı halini aldığını,  kamyon içlerine konulan portreler, kaligrafik şiirler, dualar, dini ayetler, nüktedan ifadeler ve resimlerle müthiş fantastik bir havaya bürünen bu araçların 10 hafta gibi bir sürede dekore edilip, kullanılan malzemeye ve işçiliğe göre 2000 $ ile 5000 $ arasında değişen fiatlara malolduğunu öğrendim. Kaynak
dekoratif-boyama-kamyon-pakistan
İşte göz kamaştırıcı renkleri, cafcaflı detaylarıyla  Pakistan'dan Dekoratif Kamyon Sanatı Resimleri.
dekoratif-boyama-kamyon-pakistan
dekoratif-boyama-kamyon-pakistan
dekoratif-boyama-kamyon-pakistan
dekoratif-boyama-kamyon-pakistan
dekoratif-boyama-kamyon-pakistan
dekoratif-boyama-kamyon-pakistan-sanat

2 yorum:

nurtenbegendi.blogspot.com dedi ki...

Panayır gibi kamyonlar. 10 hafta ve 2000-5000 dolar işçilik...Ayranları yok içmeye diyesim geliyor ama binlerce insan da bu kapıdan ekmek yiyormuş. Şimdi aklıma geldi: Pakistan veya Hindistan gibi memleketlerde trafiğin çok ilginç olduğunu görmüştüm bir belgeselde. Adamlarda trafik işareti, kuralı falan diye bir şey yok. Nereden yol bulurlarsa oradan gidiyorlar, çok komikti:)
Tüm bu kültür şoklarını gidip yerinde görmek isterdim. Bazı seyahatlerden dönünce de vatanımın toprağını öperdim herhalde:)

Gulsen dedi ki...

Değerli katkınız için teşekkürler Nurten, sevgilerimizle...