28 Kasım 2012 Çarşamba

Teneke Kutu Yenileme

Sıradan bir teneke kutu, yapılan yenilemenin ardından güzel bir dikiş kutusuna dönüşmüş. Bunun için öncelikle kutunun altına belirli aralıklarla vidalar çakılmış ki, bobinler düzenli bir şekilde depolanabilsin.
dekoratif-boyama
Bundan sonra süsleme aşamasına geçilmiş. Makas, boş makara, fermuar, dantel gibi materyaller kutunun kapağına silikon tabancası ile monte edilmiş. Beyaz peçete tutkalla karıştırılıp, kutunun kenarlarına doku oluşturacak şekilde yapıştırılmış.
dekoratif-boyama
Daha sonra kutunun üzeri kahverengi akrilik boya ile boyanmış. Boya kuruduktan sonra altın yaldız renginde akrilik boya ile yapılan hafif dokunuşlarla ayrıntılar belirginleştirilmiş.
dekoratif-boyama
dekoratif-boyama
Kaynak

6 yorum:

Banuca dedi ki...

Evet ama yaaa, çok güzel olmuş, çok değişik... Makara kutum olmasaydı kesin bunu yapardım... Ama alıyorum arşive, makara kutum bir kazaya uğrar, ya da biri çalarsa :))

gooogoook dedi ki...

Harkulade bir fikir, kutu üzeri de o kadar güzel olmuş ki, çok sevdim bunu.

altıüstüevkadını dedi ki...

Çok beğendim

kafası karışık dedi ki...

Bayıldım, tam ihtiyacım olan şey. Ilk iş bi tane bundan yapayım:)

fiamma dedi ki...

Benim vardı yurtdışından gelen böyle çanta şeklinde bir kutum, halen de vardır belki yazlıkta bayağı komplike görünümlü bişiydi, ama çok kullanışlı olmadıydı bana...lakin bir diy projesi olarak çok güzel...

tülin dedi ki...

Dışı içinden güzel :)