14 Mayıs 2012 Pazartesi

Çat Kapı Ahousefulofhappiness

Bugün hep birlikte Ankara'ya uzanıp, sevgili Dolunay Hanım'ın birbirinden zevkli çalışmalarını paylaştığı "ahousefulofhappiness" isimli bloğuna konuk oluyoruz. Dolunay hanım emekli bir bankacı, evli ve bir erkek evlat sahibi. El işlerine hem meraklı hem de oldukça beğendiğim bir estetik anlayışı var. Bloğunda ağırlıklı olarak çarpı işi ve ahşap boyama çalışmaları yer alıyor ama örgü, patchwork ve punch nakışı gibi uğraşları da var.
Dolunay Hanım'ın çarpı işi çalışmalarının hemen hemen hepsi büyük sabır gerektiren ağır çalışmalar. Üstelik öylesine özenli işlenmişler ki hayran olmamak elde değil.
etamin işi panolar
Dolunay Hanım'ın işlediği etamin işi panolarla dekore edilmiş bu köşe, kendisinin bu alanda ne kadar başarılı olduğunu gözler önüne seriyor.
çarpı işi panolar
Dolunay Hanım, sadece güzel işlemekle kalmıyor, işlemek için seçtiği county tarzındaki şablonlar da kendisinin o güzel zevkini yansıtıyor. Country tarzda çarpı işi tasarımları yapan Jeremiah Junction'ın bir çok tasarımının işlenmiş halini Dolunay hanım'ın bloğunda görebilirsiniz.
cross stitching
cross stitching
cross stitching
cross stitching
cross stitching pillows
cross stitching
cross stitching
cross stitching
Ben kendisine etaminin kraliçesi diyorum, haksız mıyım? Marifeti sadece etamin işi ile sınırlı değil, hep birlikte diğer çalışmalarından bir kaç örneğe göz atalım.
cross stitching
çubuk tarçınlı kapı süsü
Çubuk tarçın ve kurabiyelerle süslenmiş kapı süsü 
ahşap boyama
Bej renge boyanan çerçevenin üzerine beyaz renkle stencil çalışması uygulanmış ve zımpara ile eskitme yapılmış. Arka kısım tel ile kaplanıp üzerine ahşap kız ve çiçekler monte edilmiş. Kızın eteğindeki güpür detayı da ayrı bir estetik katmış bu güzel çalışmaya.
Dolunay Hanım bloğundaki yazılarında masalsı bir yazım tarzıyla hem ürettiklerini paylaşıyor hem de okunası satırlar sunuyor. Evliliğinin 25. yıldönümü için yazdığı yazıyı okumanızı tavsiye ediyorum.
Kendisine" nedesembegenirsin" ekibi olarak sevgilerimizi gönderiyor, sizleri de Dolunay Hanım'ın bloğuna davet ediyoruz.

21 yorum:

Unknown dedi ki...

Ben ne diyeceğimi bilemiyorum.Öyle duygulandım ve gururlandım ki...Nalan nasıl zarif ve duyarlı bir kadınsın sen.Çok çok teşekkür ediyorum.Bloğu hazırlayan tüm arkadaşlara ve sana kocaman sevgilerimi gönderiyorum.Çok mutlu oldum.Hepinizi kocaman kucakladım.Sevgiler.

Nalan Ünal dedi ki...

Aaa dodocum okumuş da yorum bile yazmış:)Ben büyük bir keyifle hazırladım yazıyı. Yazıyı hazırlamak için bloğunu tekrar gezerken tekrar hayran oldum sana ve bloğundan haberdar olmayan bir çok nedesembegenirsin izleyicisinin de beğeneceğinden hiç şüphem yok. bizden de sana sevgiler:)

FERİDECO dedi ki...

Dolunay Hanım harikasınız çok güzeller her biri ayrı değerli benim için, Nalancım sana da paylaşımın için çok teşekkürler bizde böylece Dodoyu tanıdık

Unknown dedi ki...

Dolunay hanım benimde hayranlıkla takip çok zarif bir hanım.Yaptığı her iş yine kendisi gibi zarif.İzlemeye devam edeceğim.Paylaşım için teşekkürler.

Başak dedi ki...

Dolunay hanımın yaptıklarına bayıldım. nasıl böyle güzellikleri kaçırmışım hemen izlemeye aldım. size de bu güzelliği paylaştığınız için teşekkürler..

Gulsen dedi ki...

Ben sizi tanımıyordum Sevgili Dodo; izemeye alıyorum hemen... güzel eserlerinizden ötürü tebrik ediyor sevgilerimi gönderiyorum.
Yazın çok güzel olmuş Nalancığım :)

Nilufer dedi ki...

Dolunay hanımın bloğu benim de keyifle izlediğim bloglardan biri, sizde ne kadar güzel bir çat kapı yapmışsınız, keyifle okudum, teşekkürler...

Nalan Ünal dedi ki...

Çok teşekkür ederim Ferideco'cum:)

Nalan Ünal dedi ki...

mehtap hanımcım, o güzel yorumlarınızla sürekli bizleri destekliyorsunuz, çok teşekkürler:)

Nalan Ünal dedi ki...

çat kapılarımızdaki ilk amaç da işte bu sevgili Başak. Kaçırılan güzelliklere dikkat çekmek istiyoruz. çok teşekkürler ziyaret ve yorumun için.

Nalan Ünal dedi ki...

Çok teşekürler Nilüfer'cim:)

Adsız dedi ki...

Dolunay hanımı çok uzun zamandır takip ediyorum, atölye çalışmaları zamanında da tanışıp konuşma fırsatı da bulmuştum, bloğunu her baktığımda etamin aşkım kabarıyor,paylaşım için çok tşk:))

Harikalar Atölyesi dedi ki...

Dolunay Hanım kadar güzel ve zarif ürünler yapıyor ki beğenmemek ve takdir etmemek elde değil. Sizi de bu güzel insanlarla tanışma fırsatı vermenizden dolayı ayrıca tebrik ediyorum.

okuyan dedi ki...

Sayenizde çok güzel bir blogu tanıma şansım oldu, çok teşekkürler.
Çalışmaların hepsine hayran oldum.
Sevgiler.

Nalan Ünal dedi ki...

Ziyaret ve yorumun için teşekkürler pembedüşler:)

Nalan Ünal dedi ki...

Çok teşekkürler Harikalar Atölyesi:)

Nalan Ünal dedi ki...

Sağol Ayşım'cım, sevgiler sana da:)

tarchinbyseden dedi ki...

Byılıyorum Dolunay'ın yaptığı herşeye... İyi ki tanıdım kendisini... Nalancım sen de harika bir çat kapı yapmışsın pazar pazar gözüm gönlüm açıldı öğrencimin yaptıklarıyla valla :)

Nalan Ünal dedi ki...

sahi senin öğrencin aynı zamanda:) Sırf sizin o keyifli ve bol üretimli ortamınız için Ankara'da yaşayanlara özenir oldum. Sağol tarchin'cim ziyaret ve yorumun için.

Nihal Erpeden dedi ki...

Nalan'cığım, ben bu yayını atlamışım, facebook'daki "tencereyi" :) gezerken gördüm.
Neler kaçırmışım neler. Bayıldım Dolunay Hanımın bloguna. Tebrikler Dolunay Hanım'a, teşekkürler sana :)

Nalan Ünal dedi ki...

e o halde yaşasın facebook hesabım deyip kendime pay çıkarayım:)

Çok teşekkür ederim Nihal hanımcım:)