13 Şubat 2012 Pazartesi

Bebek Nevresim Takımı

Mefruşat kursunda ilk yarı dönemi tamamladık. Dikiş makinesinin başına oturmamış birisi olarak başlamıştım kursa ve koca sınıfta dikiş dikmeyi bilmeyen tek kişi bendim:) Arkadaşlarımdan yardım ala ala, yapa söke derken eh işte bir parça öğrendim diyebilirim ama hala eksiğim var. 

Kumaşlarımızı ölçtük, kestik  ve diktik. Nevresimin ve yastığın uç kısımlarına aplikede kullandığım kumaştan biye uygulaması yaptık.
Bebek nevresiminin üst kısmına aplike uyguladım. Aplike yapacağım deseni kumaşın üzerine çizdikten sonra kenarlarında yarımşar santim fazlalık kalacak şekilde kestim. Düzgün bir görünüm elde edebilmek için kumaşın arka kısmına yapışkan tela yapıştırdım. Kullandığım kumaşa uygun nakış ipi ile kenar çizgileri ve desenin gerekli yerlerine sap işi tekniği uyguladım. Fazlalık olarak bıraktığım kumaşları, sap işi ile döndüğüm kenar çizgilerinin tam kenarından arka tarafa doğru kıvırıp teğelledim. Ütüledikten sonra, aplikeyi yerleştireceğim bölümün üzerine koyup bu kez nevresimin üzerine teğel yaptım. Hazırladığım deseni, sap işinde kullandığım renkteki nakış ipiyle sap işlerinin arasından batarak nevresim kumaşına sabitledim.
Nevresim takımında kullandığım aplike desenini bloğumdan kaydedebilirsiniz.

6 yorum:

ilk yagmur damlası dedi ki...

elinize saglık çok hoş olmuş
benşidi anlamadım nesliye yorum yazıyorum dimi 7 kadın aynı sitedemi yazıyo yoksa

Unknown dedi ki...

merhabalar hatice hanım, biz yedi arkadaşız aynı zamanda nedesembeğenirsin yazarlarıyız bu bloğu hep birlikte geneli alıntı yazılardan olmak üzere el ele götürmeye çalışıyoruz
yazar kadromuzun isimleri aşağıda
yazılı.ayrıca her birimizin kişisel bloglarıda var. mutlaka bekleriz:)

Nalan Ünal
bahar006
Gülsen
03bellinda
maviii
farfin
Aslı

chfashiontrend dedi ki...

çok güzellll...başlangıç için harika görünüyor tatlım..ellerine sağlık.sevgiler

Nalan Ünal dedi ki...

Hatice hanım teşekkür ederim. Aynı blogda 7 kişi olarak ortak yayın yapma durumumuz bazen ziyaretçilerimizin kafasını karıştırabiliyor ve biz de sık sık açıklama yapıp aydınlatmaya çalışıyoruz.

chfashiontrend sağoll:) sevgiler:)

♥ İYİM BENİM ♥ dedi ki...

merhaba . ellerinize sağlık. bişey sormak istiyorum bebek nevresiminde akfil kumaş uygun mudur. başka ne olabilir . tesekurler.

Nalan Ünal dedi ki...

Akfil kullanılabilir ama daha sağlıklı bir nevresim takımı için %100 pamuklu pamuk saten kullanabilirsiniz. Piyasada bir çok pamuk saten çeşiti mevcut,söz konusu bebekler olduğunda %100 pamuklu seçmekte fayda var. Fotoğrafta gördüğünüz nevresim takımında akfil kullanmıştım, pamuk satene oranla biraz daha serttir akfil.