23 Eylül 2011 Cuma

Keçe Çalışması Örnekleri

Keçe, nakış teknikleri ve estetik bi zevk anlayışı ile tasarlanan keçe çalışmaları.
keçe modelleri
keçe modelleri
keçe modelleri
keçe modelleri
keçe modelleri
keçe modelleri
keçe çalışmaları
Kaynak:

24 yorum:

Blogger Bolat dedi ki...

Çok iyi keçe ustaları var hatta bir tanesini yazdım ben :)

okuyan dedi ki...

Keçe çalışmalarını gördükçe içim gidiyor. Umarım bir gün ben de deneyeceğim:)
Güzel paylaşım için teşekkür ederim.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Keçeyle çalışmayı bende çok seviyorum. Çok güzel şeyler ortaya çıkıyor tabii diğer el sanatları ve malzemelerde olduğu gibi. Ama duruşu bir başka. Teşekkürler.

Elisi Defteri dedi ki...

Nalan hanım, bunlara bayıldım ben, tam da keçe ile çalışmalara ağırlık vermiştim, çok iyi geldi, teşekkürler.

Krnc dedi ki...

Çok titiz çalışmalar bunlar.Herşey çok düzgün kesilmiş dikilmiş.Bayıldım..

uzunincebiryol dedi ki...

Harika bunlar:)

canan dedi ki...

çok güzel modeller emeğinize sağlık

Cebimdeki renkler dedi ki...

Hepsi birbirinden güzel, ben birkaçını kopyaladım :)

Nalan Ünal dedi ki...

Araştırıp bulduğumuz hobi çalışmaları ve tasarımların beğenilmesi nedesembegenirsin ekibi olarak hepimizi memnun ediyor. Teşekkürler yorumlarınız için.

ozgrkdn dedi ki...

Bayıldım..Sitenizi yeni keşfettim bu arada,(Tülay hanım sağolsun) hemen gezintiye çıkıyorum:))

Unknown dedi ki...

cokcok guzel seyler cikmis ortaya
ellerinize saglik
cok zefkle baktim hepsine
hoscakalin

hecece dedi ki...

Bloğunuzu yeni keşfettim çalışmalar çok hoş..insanın hemen yapası geliyor.ama keçelerin birleştirilmesinde kullanılan ip ne ipi acaba merak ettim.şimdiden teşekkürler..

Nalan Ünal dedi ki...

sevgili hecece, bu çalışmalarda muline nakış ipliği kullanılmış.

Yücel Eser Bandırmalı dedi ki...

Bu çalışmalar harika.Çok zevkli,renk uyumları çok güzel.Ben de keçe çalışmayı öğrenmek istiyoru, en kısa zamanda başlayacağım inş. sevgiler...

Nalan Ünal dedi ki...

İnşallah başlarsın ve bizler de keyifle bakarız:)

Melike dedi ki...

çoook güzeller

güneş dedi ki...

siteniz çok güzel hayırlı olsun.ama eksik olan bu çalışmalarda keçelerin dikişlerini elimizle mi dikiyoruz yoksa makinadan geçiyor çünkü muntazam dikişler bu konu hakkında da detaylı bilgi verirseniz çok iyi olur

Nalan Ünal dedi ki...

Bu tarz çalışmalardaki nakışlar elde yapılıyor sevgili Güneş. Yapan kişi oldukça özenli çalıştığı için muntazam durmuş. İğne ardı tekniği, tohum işi ve elde makine dikişi gibi basit nakış teknikleri uygulanmış.

güneş dedi ki...

çok teşekkürler..hünerli olmak başka bir şey demek ki:)ben de yapmaa çalışacağım.ne kadar becerebilirim bilemiyorum.sizlere kolay gelsin iyi çalışmalar..

Unknown dedi ki...

Merhabalar sitenizi yeni keşfettim. Ben keçe çalışmasına yeni başladım. Ama yaptıklarınız kadar güzelini hiç görmemiştim. Muhteşemler, tam bir sanat eseri olmuş, ellerinize sağlık. Benim birkaç sorum var. Ben ip olarak domino merserize nakış ipliği kullandım. Acaba değiştirmeli miyim? Bir de Şanlıurfa'da renkli keçe yok. İnternetten alacağım ama kalınlık meselesi kafamı karıştırdı. İnternettekiler 1.2 ile 1.8 mm kalınlığında diyor. Siz kaç mm. Kalınlık kullanıyorsunuz. Bir de alım içın tavsiye edebileceğiniz bir site var mı?bŞimdiden ilginize teşekkürler. Çalışmalarınızda başarılar.

Nalan Ünal dedi ki...

Nurgül hanım, keçe çalışmaları yazımın sonunda belirttiğim kaynaktaki linkten alıntıdır yani ben yapmadım.

Sorularınıza kendi bilgim dahilinde cevap veremeye çalışayım, ben bu tip çalışmalarda dmc muline nakış ipliği kullanıyorum, keçe seçiminde ise kalın olan keçeyi tercih etmenizi öneririm. Keçeyi online olarak satın alabileceğiniz siteler mevcut ama ben İstanbul'da yaşadığım için direk gidip kendim aldığımdan hiç online olarak alışveriş yapmadım bu nedenle şu veya bu site diye ne yazık ki öneremiyorum.

Unknown dedi ki...

Nalan Hanım, sorularıma cevap verdiğiniz için teşekkürler. Sitedeki çalışmalardan model alarak dün kızıma küçük bir çanta yaptım. Elimdeki birkaç renk keçeden de bozuk para cüzdanları yapıp arkadaşlarıma hediye ettim. Sitenizi takip edeceğim. Teşekkürler ve başarılar.

Nalan Ünal dedi ki...

Amacımız da bu zaten,güzel çalışmaları bulup çıkarıp sizlerle paylaşmak. Ben teşekkür ederim ziyaret ve yorumunuz için. :) sevgiler

NEY dedi ki...

Merhaba:)
Öncelikle paylaşımınız için teşekkürler. Sitenizle tesadüfen tanıştım. Keçe çalışmalarını da yeni keşfettim, daha önce bu güzellikten neden haberim olmadı diye hayıflanıyorum :) Ufaktan keçe çalışması yapmaya başlamak istiyorum :) Kullandığınız ip konusunda bilgi vermişsiniz, keçeyi İstanbulda nerelerden aldığınız konusunda bilgi almak istemiştim. Bir de kalıpları nasıl çıkarıyorsunuz bunu merak ettim. Paylaşabilirseniz çok memnun olurum. Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.