25 Aralık 2014 Perşembe

Pvc Borularından Geri Dönüşüm Örnekleri

Pvc boruları şaraplıktan organizere, ayakkabılıktan çiçekliğe kadar pek çok farklı alanda değerlendirmişler. Öyle ki; boru boru olalı böyle itibar görmemiştir:)
pvc-boru-geridönüsüm
pvc-boru-geridönüsüm
pvc-boru-geridönüsüm
pvc-boru-geridönüsüm
pvc-boru-geridönüsüm
Kaynak

22 Aralık 2014 Pazartesi

Kız Bebek Scrapbook Albüm

scrapbook-album
Kızım için ilk yılında çekilen fotoğraflarını, ilklerine dair notlarını saklamak için bir scrapbook albüm tasarladım. Hem vintage hem de eğlenceli olsun istedim. Bunun için eskitme mühür ve sticker kullandım. Sayfaları ise bir cepli bir interaktif olacak şekilde hazırladım. Diğer detaylar ve fotoğraflar için bloguma bakabilirsiniz.
scrapbook-mini-album
scrapbook-mini-album

19 Aralık 2014 Cuma

Lorraine'nin Dikiş Çalışmaları

cilek-dikis
Minnesota'da yaşayan Lorraine'nin ilham verici el sanatı çalışmalarından bir kaç örnek seçtim. Üç çocuk annesi bu müthiş yaratıcı kadınla tanışıp ücretsiz yazdırılabilir desen kalıplarından faydalanmak isterseniz adres burası. İyi gezinmeler :)
oyuncak-dikis
oyuncak-at-kumas

18 Aralık 2014 Perşembe

Kabuk Tarçından Yılbaşı Süsü

Kabuk tarçın, minik ağaç dalları, kınnap ip ve düğmelerle şirin yılbaşı süsleri hazırlamaya ne dersiniz?
kabuk tarcından yılbaşı süsü
kendin yap yılbaşı süsü
tarçın
yılbaşı ağacı
Kaynak

17 Aralık 2014 Çarşamba

Eski Pencere ve Taşlar

dekorasyon-deniz-tasi-kum-ahsap-pencere-eskitme
Deniz taşları ve ufak kaya parçalarını iyice yıkayıp tozlardan arındırdıktan sonra bir fincan kadar çamaşır suyu katılmış su dolu bir küvette bekleterek ağarmasını sağlayıp (ve tabii açık havada kuruttuktan sonra) bir çok yerde dekoratif öğe olarak kullanabilirsiniz. Sayfada başka örnekler de var ama ben en çok eski pencerenin taşlarla buluştuğu bu görsele bakakaldım doğrusu.

16 Aralık 2014 Salı

Çiçek Motifli Bolero

bolero-irlanda-isi-tig-isi
İrlanda usulü tığ işi motiflerin birleşmesiyle oluşturulmuş bu iki renkli bolero, tığ işi ustalarına fikir verecektir diye düşünüyorum.
orgu-tig-isi-bolero-moda-yelek
Kaynak

15 Aralık 2014 Pazartesi

Eski Çay Fincanı Dekora Dönüşürse

fincen-yenileme-dekor-ignedanlık

Eski çay fincanını hem iğdedanlık olarak değerlendirip hem de şık bir dekorasyon öğesine dönüştürmek iyi bir fikir doğrusu. Bu yaratıcı geri dönüşüm fikiri için kaynak.

12 Aralık 2014 Cuma

Tşörtünüzü Hala Kesmediniz mi?

kol-verev
Sıradan düz bir tişörte biraz hareket katmaya ne dersiniz ?  İyi kesen bir makasınız varsa hemen başlayın bu giysi yenileme projesine.
verev
Tşörtün kolunu resimde görüldüğü gibi verev olarak kesip ayırdıktan sonra kalan kısımda birer cm. kadar kesikler oluşturuyorsunuz. İşlem bu kadar basit ve sonuç harika değil mi?
kesik
Kaynak

11 Aralık 2014 Perşembe

Çarpı İşi Kardan Adam Şablonu

Çarpı işi arşivinize bu sevimli kardan adam şablonlarını eklemeyi unutmayın. Keyifli işlemeler:)
kardanadam-sablon
kardanadam-sablon
kardanadam-sablon
kardanadam-sablon
Kaynak

10 Aralık 2014 Çarşamba

Nakış Sanatçısı Sophia Narrett

Nakış sanatçısı
Sophia Narrett goblen üzerine iplik kullanarak yaptığı üç boyutlu çalışmalarıyla ödülle taçlandırılmış bir nakış sanatçısı. Diğer eserlerine göz atıp hakkında bilgi almak isterseniz web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Sophia-Narrett

9 Aralık 2014 Salı

Strafordan Mühür Yapımı ve Kumaş Boyama

Evinizde kendinize ait mühürler yapmak ister misiniz? Bunun için ihtiyacınıza uygun boyutta strafora ve deseni strafora geçirmeye yarayacak sivri uçlu bir alete ihtiyacınız var. Sonrası şenlik:)
kumaş-boyama
kumaş-boyama
strafordan-mühür-yapımı
strafordan-mühür-yapımı
Kaynak

5 Aralık 2014 Cuma

Zarf Şablonları İster misiniz?

kagit-dekupaj-resim-dekoratif
Çeşitli dekoratif çalışmalarda işinize yarayacak olan bu fransız sitili zarf şablonların daha fazlasına buradan ulaşabilirsiniz.
kagit-dekupaj-resim-dekoratif
kagit-dekupaj-resim-dekoratif
kagit-dekupaj-resim-dekoratif
kagit-dekupaj-resim-dekoratif

4 Aralık 2014 Perşembe

Sandalyeler Renklensin mi?

Evinizde kullandığınız ahşap sandalyelerinizi biraz renklendirmeye ne dersiniz? Bunun için beğendiğiniz bir deseni ya da peçeteyi sandalyeye dekupe edebilir, stencil ya da yeteneğiniz varsa one stroke gibi bir el boyaması tekniğini uygulayabilirsiniz. Mesela ben şu örneklere bayıldım. Sizce de hoş olmamış mı?
dekoratif-boyama
dekoratif-boyama
Kaynak

3 Aralık 2014 Çarşamba

Motif Keçe Merinos Üçlüsü

moda-yelek-kece-motif-merinos
Merinos yününden örülmüş motiflerin keçe yelekle buluşması fevkalade bir fikir olmuş. Bukleler halinde tasarlanmış şık yaka detayı ve düğme yerine kullanılan incilerle tasarlanan bu el yapımı çalışmanın detaylarına ulaşıp Tatiana ile tanışmak isterseniz sizleri böyle alalım.

1 Aralık 2014 Pazartesi

El Emeğinizle Yılbaşı Süsü Hazırlama

Yeni yıl hazırlıkları başlamışken, kendi yılbaşı süsünü kendisi yapmak isteyenler için güzel bir fikir. Tığ işi motifler, düğme ve kurdele kullanılarak şirin süsler hazırlanmış. Tığ işi motifin yapım aşamaları için kaynak siteyi ziyaret edebilirsiniz.
yılbaşı süsü hazırlama
Kaynak