30 Kasım 2015 Pazartesi

Hint İşi Aynalı Nakış

hint-aynali-nakis
Hint usulü aynalı  nakış çalışması için ayna yerine payet kullanılmış. Bu tekniği örtülerinizde, giysilerinizde ya da yastıklarınızda kullanabilirsiniz. Yapılış talimatları Emily'nin web sayfasında görsellerle detaylı olarak anlatılmış.
hint-aynali-nakis
hint-aynali-nakis-isleme-etnik

27 Kasım 2015 Cuma

Doğal Çiçekler, Resin ve Kaşık

kasik-resin-taki-botanik
Amerika'da yaşayan Amanda kırlardan topladığı doğal çiçekleri resinle buluşturarak yaptığı botanik takılarını ETSY'de satışa sunuyor. Kaşık üzerine uyguladığı çalışmalara bayıldım doğrusu. Daha fazla ürün görmek için Amanda'nın dükkanına göz atabilirsiniz.
kasik-resin-taki-botanik
kasik-resin-taki-botanik
kasik-resin-taki-botanik
kasik-resin-taki-botanik
kasik-resin-taki-botanik-tasarim

26 Kasım 2015 Perşembe

Tel Bükme Yöntemiyle Keman Yapalım mı?

Tel bülme yöntemiyle keman takı
Tel bükme yöntemiyle yapılan bu şirin keman görünümlü broşun yapımına ilişkin talimatları Kate'nin sayfasında görebilirsiniz. Özellikle takı tasarımı bilenlerce deneneceğini düşünüyorum. Ne dersiniz?
tel-bukme
taki-tasarim

25 Kasım 2015 Çarşamba

El Yapımı Perde Aksesuarı

El Yapımı Perde Aksesuarı
Perdeyi gösterişli bir şekilde toplamaya olanak sağlayacak bu el yapımı perde aksesuarı için iri inci taneleri ve eski avizenin kristal taşı kullanılmış. Bu geri dönüşüm fikrini burada gördüm.

24 Kasım 2015 Salı

Kürklü Eldiven Dikimi

eldiven
Kürk, ipek, kaşmir ya da keçe kumaştan dikebileceğiniz bu eldivenin kalıbına ve yapım aşamasının görsellerine buradan ulaşabilirsiniz.
eldiven
eldiven

23 Kasım 2015 Pazartesi

Tüylerle Yastık Süsleme

Tüylerle Yastık Süsleme
Altın rengi pırıltılı boya, tüy ve tutkal tabancası marifetiyle yapılan bu yastık süsleme projesinin yapım aşamalarına buradan bakabilirsiniz.
tuy-tutkal-tabancası
tuy-boyama-varak

21 Kasım 2015 Cumartesi

Biber Sapından Çiçek Yapmak

yapma-cicek-
Kuru biber saplarının sanatsal malzemeye dönüşmesinin hikayesine burada rastladım. Çevre dostu olan bu çok yaratıcı yapma çiçek fikri yaygınlaşırsa hiç şaşırmayacağım :)
bitki-biber-sapi
geri-donusum
biber

20 Kasım 2015 Cuma

Telkari Sanatı Örnekleri

telkari
Milattan önce 3000 li yıllardan beri süregelen altın veya gümüş tellerin özel bir teknikle oval ya da yuvarlak olarak sarılması esasına dayanan telkari sanatının birbirinden güzel eşsiz örneklerine birlikte bakalım.
telkari
telkari
telkari
telkari
telkari
telkari
telkari
Kaynak

18 Kasım 2015 Çarşamba

Kalem Kutusu Yapımı

kalem-kutusu-geri-donusum-dikis-kece
Tuvalet kağıdı rulosundan yapılan kalem kutusunda keçe kumaş kullanılmış.  Geri dönüşüm projesinin yapım talimatlarına ve detaylı görsellerine buradan ulaşabilirsiniz.
tuvalet-kagidi-rulosu
kece
kalem-kutusu-geri-donusum-dikis-kece

17 Kasım 2015 Salı

Şönil Kumaşa Kurdele Nakışı

pano-cerceve-kurdela-nakisi
Julie'nin blogunda yakaladığım bu nefis kareyi görün istedim. Şönil kumaş üzerine yapılan bu kurdele nakışı çalışma pano olarak hayat bulmuş.
sonil-nakis
isleme-kurdela-nakisi
Kaynak

16 Kasım 2015 Pazartesi

Püsküllerle Kot Şort Yenileme

sort-kot-giysi-yenileme-dikis-moda-tasarim
Eski kot pantolonunuzu keserek şort haline getirebilir ya da var olan şortunuzu yenilemek amacıyla bu giysi yenileme projesinden faydalanabilirsiniz. Püskülleri monte etmek için kumaş yapıştırıcı veya iğne iplik kullanmak mümkün. Proje detayları için kaynak.
puskul-dikis

13 Kasım 2015 Cuma

Taşlarla Trenchcoat Süsleme

Trenchcoat-yenileme-mucevher-moda-tasarım
Işıltılı kristal taşlarla süslenen eski trenchcoat yepyeni ve çarpıcı bir havaya bürünmüş. Giysi yenileme çalışmasının yapım aşamalarını görmek için buraya bakabilirsiniz.
mucevher

12 Kasım 2015 Perşembe

Sevimli Yaz Çelengi Yapalım

celenk
Bir kapı çelengi ancak bu kadar sevimli olur. Bildiğimiz klasik süslemelerin ötesinde ne hoş bir mizansen yaratılmış. Tatile gitme hissi uyandırmıyor mu ? :) O minicik ayrıntıları yakından görmek için Lavanta Kızın Bloğuna bir göz atın derim.
celenk
celenk-susleme

11 Kasım 2015 Çarşamba

El Yapımı Minyatür Pusetler

puset-minyatur
Anna doğum hediyeliği olarak hazırladığı bu minyatür pusetlerin, hem dayanıklı hem de çocuklar için zarar verecek bir içeriğe sahip olmadığını söylüyor.  10 cm / 8 cm ebatlarında ki bu hediyelik ürünleri sayfasında satışa sunan Anna'nın diğer ürünlerini de buradan görebilirsiniz.
minyatur-puset
minyatur-puset
puset

10 Kasım 2015 Salı

Dekoratif Havlu Katlama Örneği

susi-havlu
Havlu katlama sanatı diye bir oluşum çıkarsa hiç şaşırmayacağım :) Ne sevimli, ne hoş olmuş değil mi suşi görünümlü havlular. Fikir buradaydı.
havlu-katlama