31 Mart 2015 Salı

Fotoğraf Stüdyonuzu Hala Yapmadınız mı?

kamera-laptop-studyo-fotograf-cekimi
Blog'larımızda ya da web sitelerimizde sergilemek istediğimiz her türlü görselin yani basılı fotoğrafın ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliriz. Fotoğraf ne kadar iyi ise bloğunuzun takipçisi de o oranda çoğalacak. Şayet ürün satışı yapan bir siteyseniz, doğru çekilmiş bir fotoğraf ürün satışınızı da olumlu olarak etkileyecektir. Halen Bilgisayar Mühendisliği eğitimi alan Mustafa ALP web sitesinde kendi fotoğraf stüdyosunu oluşturmak isteyenlere basit yöntemlerle ışık tutuyor. Laptop, A-4 kağıdı, siyah bir defter yüzü, el feneri-  ataç ve tabiki bir adet kamera ile gerçekleştirebileceğiniz fotoğraf stüdyosu projesinin gelişim aşamalarını  www.alpmusti.com adlı web sitesinden görebilirsiniz.

30 Mart 2015 Pazartesi

Angela Morgan Resimleri

Angela-Morgan
Sanatçı Angela Morgan'ın yaptığı  insan figürlerinde, neşeyi, dansı, enerjiyi kısaca yaşama sevincini göreceksiniz. Sanat hayatına burslar, ödüller ve onlarca sergiyi sığdıran Angela'nın pozitif hisler uyandıran resimleri, çocuk hastanelerinde, çocuk-aile merkezlerinde ve çeşitli müzelerde de sergileniyor. Sanatçının web sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.
resim-sanati-Angela-Morgan
resim-sanati-Angela-Morgan

ressam-Angela-Morgan

Angela-Morgan

27 Mart 2015 Cuma

Manzarayı Nakışla İşlemek

nakis-isleme-gezi-kopru-textil-tasrim
Tasarımcı Teresa LIM, seyahatlerinde fotoğraf çekmek yerine gezi hatıralarını kumaşlara nakşetmiş. Evet evet yanlışlık yok. Teresa'nın yerinde belgelenmiş işlemeli manzaralarının tamamına sanatçının sitesinden ulaşabilirsiniz.

26 Mart 2015 Perşembe

Eski Kredi Kartı İşe Yarar mı?

Eski kredi kartı örgü aparatı olarak kullanılmış. Bu hoş ve değişik tığ işi şal fikri için kaynak
orgu-aparat-tıg-isi-moda-sal

19 Mart 2015 Perşembe

Karakter Sahibi Bir Ev

Karakteri, kişiliği, ne bileyim sanki canlı gibi kendine has tarzı olan evleri seviyorum. Bu ev de onlardan biri, eskiyle yeni iç içe, kol kola, en sevdiğim.
dekorasyon
dekorasyon
dekorasyon
dekorasyon
dekorasyon
dekorasyon
Kaynak

18 Mart 2015 Çarşamba

Köpükten Ayna Yapımı

İnanması zor ama bu güzel ayna köpükten yapılmış. Biraz el becerisi, biraz boya derken sonuç muhteşem olmuş bence. Detaylar için kaynak siteyi incelemenizi tavsiye ederim.
Köpük-Ayna

17 Mart 2015 Salı

İlkbahar Kapı Süsü

Blogumuzda sık sık kapı süsü çeşitleri yayınlıyoruz. Bu güzel kapı süsü de baharın gelmesiyle ortaya çıkmış güzel bir örnek.kapı-süsü
Kaynak

16 Mart 2015 Pazartesi

Dantellerden Runner Yapımı

Evde kalmış birbirinden farklı dantel parçalarını dekorasyonunuza uygun renklerde boyayarak ve tamamen gelişigüzel şekilde birleştirerek etnik runnerlar yapabilirsiniz. Mesela şöyle.
dantel-runner

10 Mart 2015 Salı

Eski Kol Saatlerinden Saat Yapımı

kol-saati-duvar-saati-geri-donusum
Kendimize ait veya aile büyüklerimizden kalan eski kol saatlerini çember halinde sıralayıp duvar saati yapmak ne hoş bir fikir. Bu geri dönüşüm projesi için Kaynak

9 Mart 2015 Pazartesi

Eski Gümüş Tepsilerle Dekor

gumus-tepsi-tabak-vintage
Eski gümüş tepsilerle çok hoş bir dekor yaratılmış. Alex ve Carla'nın bloğunda büyüleyici dekorasyon fikirlerine ulaşabilirsiniz.
dekor-gumus-tabak

6 Mart 2015 Cuma

Süt Kutusunun Geri Dönüşümü

duvar-susu-noel-yildiz-kirmizi
Süt kutusundan kesilen 1'er cm. lik parçalar tutkal tabancasıyla birbirine yıldız şeklinde yapıştırılarak akrilik boya ile iki kat boyanmış. Tam olarak kuruduktan sonra kırmızı fon kağıdından kesilen şeritler çeşitli şekillerde bükülerek yıldızın iç kısmına yapıştırılmış. Bu hoş duvar süsü geri dönüşüm çalışmasının detaylı anlatımına ulaşmak isterseniz burayı ziyaret edebilirsiniz.
kutu-geri-donusum
kagit-serit-quiling

5 Mart 2015 Perşembe

Grogren Şeritlerle Yaz Tişörtü

giysi-yenileme-beyaz-tsort
Çeşitli renk ve desenlerdeki grogren şeritlerle süslenen beyaz tişört çok hoş bir giysi yenileme örneği olmuş doğrusu. Yapım aşamalarının detaylarını görmek isterseniz "favecrafst" adlı web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
grogen-serit-moda

4 Mart 2015 Çarşamba

Metallerle Retro Sanatı

dekupaj-anahtar-retro-metal
Eski bir anahtar ve yine eski çalar saatin çarkları dekupaj sanatıyla birleşince ortaya çıkan görüntüye hayran olmamak mümkün değil. Bu değerli geri dönüşüm projesinin detayları için kaynak

3 Mart 2015 Salı

Eski Dergi Sayfalarından Duvar Dekoru

duvar-panosu-kagit-dergi
Dergi sayfaları bir bardak yardımıyla daireler halinde kesilerek beyaz fon kağıdının üzerine yapıştırılmış. Çerçeve içine alınan kağıtların bozulmaması için cam koruma düşünülmüş. Bu orjinal geri dönüşüm fikrinin detaylarına Donatella'nın web sayfasından ulaşabilirsiniz.
kagit-dergi-cerceve

2 Mart 2015 Pazartesi

Polyester Çerçeve Boyama

polyester-cerceve-boyama
Sipariş üzerine çalıştığım polyester çerçeveleri boyarken; lila, mürdüm ve patlıcan moru kullandım. Simli boyayla ışıltı kattığım objeyi su bazlı yarı mat vernikle korumaya aldım. Detaylar blogumda.