29 Ağustos 2014 Cuma

Şifonyer Yenileme Örnekleri

İster boyayın, ister dekupaj yapın, ister stencil uygulayın, isterseniz el boyamasıyla renklendirin. Hangi, yöntemi seçerseniz seçin, ama şu eski eşyalarınızı çöpe bırakmadan önce bir şans daha vermeyi sakın unutmayın. İlham yok derseniz, o da aşağıda:)
dekupaj
dekupaj
dekoratif-boyama
eşya-yenileme
eşya-yenileme
Kaynak

28 Ağustos 2014 Perşembe

Oturma Odası Dekorasyonu Örnekleri

Günün büyük bir kısmını geçirdiğimiz oturma odaları, aslında seçtiğimiz dekorasyonla zevkimizi, tarzımızı ve nerede rahat ettiğimizi anlatan en güncel vitrin. Sizin tarzınız hangisi?
dekorasyon
dekorasyon
dekorasyon
dekorasyon
dekorasyon
dekorasyon
Kaynak

27 Ağustos 2014 Çarşamba

Merdiven Yenileme Örnekleri

Tek renk, tekdüze merdivenler out, rengarenk, yazılı, baskılı, dekupajlı, resimli merdivenler in! Evinizde çarpıcı bir değişiklik peşindeyseniz, işe merdivenlerden başlayabilir, birbirinden güzel fikirlerden birini uygulayabilirsiniz.
merdiven-dekorasyon
merdiven-dekorasyon
merdiven-dekorasyon
merdiven-dekorasyon
Kaynak

25 Ağustos 2014 Pazartesi

Ağaç Dallarından Avize Yapımı

Daha önce balon, ip, tutkal kullanılarak yapılan avize fikirlerini paylaşmıştık. Bu sefer ip yerine ağaç çubuklar kullanılmış. Bahçe ya da balkon için ideal bir fikir. El emeği sevenlere kolay gelsin :)
Ağaç Dallarından Avize
 Kaynak

23 Ağustos 2014 Cumartesi

Kız Çocukları İçin Elbise Modeli

Kız çocukları için bu şirin elbise benim kızımda da olsun derseniz, kaynak site hem yapım aşamalarını hem de kalıbını paylaşmış. Bir göz atın bence.
kız-cocuk-elbise

22 Ağustos 2014 Cuma

Kazakla Sandalye Kaplama

Ebay'dan alınan sandalye, kullanılmayan bir kazakla kaplanarak yenilenmiş. Çok hoş olmamış mı sizce de?
eşya-yenileme
eşya-yenileme

Yapım aşamaları için kaynak siteyi ziyaret edebilirsiniz.

20 Ağustos 2014 Çarşamba

Dantel Ayakkabım Yok Diyenler:)

dantel-dekupaj-ayakkabi

İşte işe yarar hoş bir teknik daha! Bu defa yuvarlak dantel sehpa örtüsü eski ayakkabıya dekupaj yöntemiyle monte edilmiş. Web sitesinde videolu anlatım da mevcut. Bana 70'li yılları anımsattı ne dersiniz? :)

19 Ağustos 2014 Salı

Valérie Barkowskiyle İç Tasarım ve Moda

moda-tasarim-
Valerie Barkowski hem iç tasarım hem de moda alanında kendi markasını yaratan bir tasarımcı. Dünya ülkelerinden ilham alan sanatçının ilgimi çeken bir kaç eserini buraya taşıdım. Hakkında detaylı bilgi almak ve ilham verici eserlerini görmek için kendi adını taşıyan web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Valérie-Barkowski
Valérie-Barkowski
sandalet-Valérie-Barkowski
Valérie-Barkowski

18 Ağustos 2014 Pazartesi

Quilling Sanatı ve Çiçekli Kız

kagit-telkari
Quilling sanatı bu kez resim üzerine montelenerek yapılmış. Son derece doğal ve mükemmel olan bu çalışma Letonya'da yaşayan Enyusha'nın elinden çıkmış. Bakmaya doyamayacağınız diğer çalışmaları ise burada.

kiz-resmi

17 Ağustos 2014 Pazar

Johanna Harmon Resimleri

Johanna-Harmon
1968 Visconsin Doğumlu Ressam Johanna Harmon, yedi yaşındayken başladığı çizim tutkusunu aldığı sanat dersleriyle pekiştirip devlet sanatçısı olma hakkını elde etmiştir. Yaptığı kadın resimlerinden bir kaçını buraya taşıdım, daha fazlası için kaynak.
resim-sanatı
tablo-resim-yagliboya-resim sanati
Johanna-Harmon
Johanna-Harmon
Johanna-Harmon
Johanna-Harmon
Johanna-Harmon

16 Ağustos 2014 Cumartesi

Tarçından Yelkenli Yapımı

tarcin-gemi
Kabuk tarçınlardan yapılmış sevimli yelkenlileri, Macaristan'lı Bloger Lavanta Kız'ın Kruvasan ve Lavanta adlı bloğundan aldım. Yapım aşamaları için adres burası.

13 Ağustos 2014 Çarşamba

Lavanta Kokulu Kitap Ayracı

kitap-ayraci-lavanta-kumasa-transfer
Bu kitap ayracı için aşağıdaki desen, kumaşa transfer edilip, elips şeklinde iki kat kesildikten sonra içi lavanta ile doldurulup, kenar kısımları tığ işi ile kapatılmış. Oldukça güzel ve farklı görünüyor. Bu blogtan detaylara ulaşabilirsiniz.
dekupaj-resimleri
lavanta-torbasi

12 Ağustos 2014 Salı

Oymalı Dolaba Gri Yenileme

Çok hoş oyma kabartmalara sahip olan bu eski dolap, gri ve mavinin tonlarında boyanarak yenilenmiş. Sonuç gerçekten muhteşem.
esya-yenileme
esya-yenileme
esya-yenileme
Kaynak

11 Ağustos 2014 Pazartesi

Grogren Kurdeleden Balık Yapımı

kumas-serit-balik
Grogren kurdeleden yapılan bu balık, çeşitli yerlerde süsleme öğesi olarak kullanılabilir. Yapılış aşamalarını merak edenler Vera'nın blogunda detaylı görsellere ulaşabilirler.

10 Ağustos 2014 Pazar

Marin Temalı Fotoğraf Çerçevesi

Eski bir pencere, deniz fotoğrafları ve tatili anımsatan objelerle harika bir dekorasyon objesine dönüşmüş. Siz de tatil anılarınızı canlı tutmak için bu marin temalı fotoğraf çerçevesi fikrinden faydalanabilirsiniz.
eski-pencereden-cerceve
Kaynak

9 Ağustos 2014 Cumartesi

Çocuklar İçin Etkinlik Örneği Civciv Yapımı

yun-karton-geri-donusum-proje
Tamamen atık malzemeler kullanarak yapılmış bu sevimli civciv projesini çocuklarla birlikte yapabileceğiniz etkinlikler arasına almayı unutmayın :) Detaylar ve farklı örnekler için adres burası.

8 Ağustos 2014 Cuma

Dekorasyonda Duvar Kağıdı

Eskiden nadiren tercih edilen, çok fazla desen seçeneği olmayan duvar kağıtları, bugün dekorasyonun olmazsa olmaz demirbaşlarından biri ve kullanıldıkları mekanı oldukça değiştirdikleri de kesin.
dekorasyonda-duvar-kağıdı
dekorasyonda-duvar-kağıdı
dekorasyonda-duvar-kağıdı
dekorasyonda-duvar-kağıdı
Kaynak