31 Mayıs 2014 Cumartesi

Siyah Beyaz Merdiven Yenileme

Karanlık ve kasvetli bir görünüme sahip olan merdivenler, siyah-beyazın müthiş uyumuyla beraber şıklığa kavuşmuşlar.
merdiven-yenileme
merdiven-yenileme
merdiven-yenileme
merdiven-yenileme
Kaynak

30 Mayıs 2014 Cuma

Kolayca Gül Yapabiliriz

gul-rose-polimer-gul-fimo-hamuru-el-sanatlari
Polimer kil el emeği isteyen zorlu bir iş, bir o kadarda muhteşem sonuçlar ortaya çıkarabileceğiniz bir uğraş. Yukarıdaki fotoğraflarda polimer kille gül yapmanın kolay bir yolu anlatılmış. Çok eğlenceli ve hoş görünüyor. Denemeli mutlaka :) Kaynak

29 Mayıs 2014 Perşembe

Kumaş Kaplama Karton Evler

İster çocuğunuz oynasın diye yapın,  isterseniz yaratıcılığınızı konuşturup kendinize sevimli objeler tasarlayın. Bu karton evler mumluktan, organizere kadar pek çok yerde iş görür bence.
karton-ev-yapimi
Kaynak

28 Mayıs 2014 Çarşamba

Noblesse'ye Bir Ziyaret

yaka-dantel-moda
Aslen İzmir'li olup Ankara'yı mesken tutmuş olan, çok sevgili bloger arkadaşımız Noblesse'yi çoğunuz tanıyor ve takip ediyorsunuz. Patchworktan, kumaş boyamaya, dikişten, örgüye, ahşap boyamadan cam boyamaya, nakıştan takı tasarımına kadar o kadar çok alanda üretim yapıyor ki, yaptığı çalışmaları burada tek tek anlatsam sayfa dolar. Bu fransız güpüründen yaptığı dantelli yakaları geçenlerde arşivime almıştım, sizlerle paylaşmak için. Hayran olunası güzellikte değil mi? Daha fazlasını görmek için blog adresini ziyaret etmelisiniz. İşte adres:  Noblesseile.blogspot.com
yaka-dantel-moda

27 Mayıs 2014 Salı

Urgandan Servis Altlığı Yapımı

Urgandan servis altlığı yapımı son derece basit, ama son derece doğal ve sade bir görünüme sahip bu servislerden denemek için sabırsızlanıyorum. Sıcak silikon ve kalın bir urgan bu şıklığa ulaşmak için yeterli.
urgandan-servis-yapımı
urgandan-servis-yapımı

26 Mayıs 2014 Pazartesi

Tel ve Kurdeleyle Abajur Yenileme

abajur, kurdela-geri-donusum
Geri dönüşüm projelerini seviyorsanız eski bir lambanın tel ve kurdele ile mükemmel bir abajura dönüşüm hikayesine Jan'in web sitesinden ulaşabilirsiniz.
rulo-kurdela

25 Mayıs 2014 Pazar

Eski Komidine Yeni Bir Soluk

Çok eski olan komidinler, benim de çok sevdiğim  peacock blue renginde boyanarak yenilenmiş. Aradaki fark, gerçekten gözalıcı.
komidin-yenileme
komidin-yenileme
Kaynak

24 Mayıs 2014 Cumartesi

Kolay Yılbaşı Dekoru

yilbasi-susu-dergi
Dergi yapraklarından yapılan bu yılbaşı süsleri metalik sprey boyayla renklendirilmiş. Çok az masrafla elde edebileceğiniz bu dekoru çocuklarınızla da yapabilirsiniz. Ayrıntıla Evgenia'nın bloğunda.
dergi-yapraklari-el-isi-metalik-boya

23 Mayıs 2014 Cuma

Tığ İşi Bebek Patiği

Tığ işine yeni başlayanlar için son derece basit ve eğlenceli olan bu güzel patik modelini arşivinize eklemeyi unutmayın.
tig-isi-bebek-patigi
tig-isi-bebek-patigi
Yapım aşamaları ile ilgili ayrıntılı fotoğrafları kaynak sitede bulabilirsiniz.

22 Mayıs 2014 Perşembe

Eski Deyip Geçmeyin

demlik-geri-dounusum-abajur-lamba
Eski çay makinası, Gail Wilson'un elinde orjinal bir abajura dönüşmüş. Bu geri dönüşüm projesinin detaylarını görmek isterseniz beni takip edin. Burdayım :)

21 Mayıs 2014 Çarşamba

Eski Sehpadan Puf Yapımı

Bizim fiskos sehpalarına benzer bir sehpanın önce ayakları kesilmiş, üzerine uygun ölçülerde süngerle kaplanmış sunta monte edilmiş ve sonuçta çok şık bir puf elde edilmiş.
eski-sehpadan-puf-yapimi
eski-sehpadan-puf-yapimi
eski-sehpadan-puf-yapimi
eski-sehpadan-puf-yapimi
eski-sehpadan-puf-yapimi
Kaynak

20 Mayıs 2014 Salı

Üç Boyutlu Kart Yapımı

kart-fon-kagidi
Üç boyutlu kart yapmak pek zor görünmüyor. Biraz el işçiliği gerekiyor hepsi bu. Malzemeler ise sadece farklı renklerde fon kağıdı. Bu neşeli kartın yapım aşamalarının detaylarını buradan görebilirsiniz.
fon-kagidi

19 Mayıs 2014 Pazartesi

Ahşap Mobilya Nasıl Boyanır?

Yaklaşık 20 yıllık, ahşap bir dolabı yeniledim. Yapım aşamaları ve mobilya boyamanın püf noktalarını merak ediyorsanız blogumu ziyaret edebilirsiniz.
ahsap-mobilya-yenileme

18 Mayıs 2014 Pazar

Nakış ve Aplike

nakis-isleme-capraz-nakis-aplike-kumas-tablo-pano
Çapraz nakış yöntemiyle işlenen mor sümbüller ve aplike olarak tasarlanan kumaş saksı birlikteliği çok hoş bir görüntü oluşturmuş. Farklı teknikler kullanılarak  yapılan el işi çalışmalar oldukça orjinal oluyor. Daha fazlası için Kaynak

17 Mayıs 2014 Cumartesi

Sanat Eseri Buzdolapları

Klasik buz dolaplarından sıkılanlar için birbirinden güzel tasarımlar yapılmış. Bazılarında el boyaması uygulanırken bazılarında dekupaj tercih edilmiş. Siz en çok hangisini sevdiniz?
desenli-buzdolabı
el-boyama-buzdolabı
el-boyama-buzdolabı
desenli-buzdolabı
desenli-buzdolabı
desenli-buzdolabı
Kaynak

16 Mayıs 2014 Cuma

Nelly'nin İğne Kutusu

isleme-nakis-kutu-karton
Belarus'ta yaşayan Nelly'in blogunda, birbirinden güzel işlemeler arasında gezinirken bulduğum bu dikiş kutusu şimdiye kadar görmediğim farklı ve işlevsel bir tasarım olmuş. Kartondan yapılan bu kutunun yapılış aşamaları ve blogdaki diğer güzellikler için adres.
ignelik-kutu-isleme
kutu-carpi-isi-isleme-el-yapimi

15 Mayıs 2014 Perşembe

Kuşlar İçin Yemlik Yapımı

Havalar ısındığından beri her sabah kuş sesleriyle uyanıyorum. Umarım sizler de bu sesleri duyabiliyorsunuzdur, zira betonarmenin giderek arttığı şehirlerde korna sesleri kuş cıvıltılarından daha baskın.
kuş-besleyici
Bahçe ya da balkonunuza konan kuşların gönlünü yapmak ise çok kolay. Zaten bu kadar yüksekten uçan kuşların yerdeki minicik kırıntıları nasıl seçebildikleri benim için hala muamma. Eğer siz de onlar için yemlikler koymak isterseniz, hemen hemen her türlü malzemeden bunu yapabilirsiniz. Hem geri dönüşüm ile çevreyi korumuş hem de bu masum canlıları mutlu etmiş olursunuz.
kuş-besleyici
kuş-besleyici
kuş-besleyici

14 Mayıs 2014 Çarşamba

Bükreş'ten Quiling Örnekleri

quiling
"Bugüne kadar hayran hayran quiling çalışmalarını seyretmiş biri olarak" diye başlayan cümlenin sonu "artık yapmaya karar verdim" olarak devam etmeli ama ben tembellikte sınır tanımadığımdan yine gıptayla bakmaya devam edeceğim galiba :)  Romanya/Bükreş'te yaşayan Ada'nın quiling macerası eylül 2011'de başlamış. Bloğunda bu sanatla ilgili çok hoş örnekler var. Sipariş alıp kişiye özel çalışmalar da yapıyor. Denemek isteyenler için iyi bir başlangıç olabilir.
quiling-pano
quiling
quiling
quiling
quiling

13 Mayıs 2014 Salı

Eskiden Yeniye Dönüşen Şifonyer

Eski şifonyer hem boyanmış hem de stencil uygulamasıyla hoş bir görünüme kavuşmuş.
sifonyer-yenileme
sifonyer-yenileme
Kaynak

12 Mayıs 2014 Pazartesi

Minyatür Makromeden Küpe

makrome-kupe
Kenevir ipinden yapılmış bu minyatür makrome çiçeklik küpe olarak tasarlanmış. Eser sahibi Nicole Kuha ETSY'de satışa sunduğu bu çalışmalarının gelirini, Nikaragua'da çocuklara gönüllü olarak öğreteceği makrome kursu giderleri için kullanacak. Dükkana buradan ulaşıp diğer çalışmalarına göz atabilirsiniz.
taki-kupe-makrome