30 Kasım 2013 Cumartesi

Deniz Kabuğuna Dekupaj

dekupaj-dekoratif-biblo-sus-dekor-
Deniz kabuğu üzerine dekupaj yapmak hiç aklıma gelmezdi doğrusu. Temizlenmiş bir deniz kabuğu, beğendiğiniz bir resim ya da desenli kağıt peçete ile dekupaj tutkalı ve fırça yardımıyla kısa sürede bitecek bu sevimli projenin detaylarına buradan bakabilirsiniz.
tutkal-desen
dekoratif-boyama-firca
deniz-kabugu

Şeker Kutu Yapımı

Yılbaşı yaklaşırken, sevdiklerinize vereceğiniz özel hediyeleri, bu güzel kutuda sunmaya ne dersiniz? Cevabınız evetse, yapımının ne kadar basit olduğunu öğrenince çok şaşıracaksınız.
hediye-kutusu-yapımı
hediye-kutusu-yapımı
hediye-kutusu-yapımı
hediye-kutusu-yapımı
hediye-kutusu-yapımı
hediye-kutusu-yapımı
Kaynak

29 Kasım 2013 Cuma

Eski Kek Kalıbından Kuş Yemliği

kek-kalibi-kus-yemi
Eskiyen kek kalıbı Kelly'nin ellerinde kuş besleme aparatına dönüşmüş. Bu sevimli ve yararlı geri dönüşüm projesi ile Kelly'nin diğer çalışmaları için sizleri böyle alalım.
esya-degerlendirme-kus-yemi

Çarpı İşi Pano

18 count etamine DMC Muline ipleriyle işledim. Detaylar blogumda.

çarpı-işi-pano

28 Kasım 2013 Perşembe

Giysi Yenileme Örneği

lila-mor-giysi-yenileme
Aynı renkte iki tişört kullanılarak yapılmış bu muhteşem giysi yenileme projesinin tüm detaylarını Sachiko bloğunda görsellerle anlatmış. Aşağıdaki çiçek şablonu 3 x 3 cm.lik kareler kesilerek oluşturulmuş. Ben çok sevdim "deneyeceklerim" arasındaki yerini aldı bile  :)
sablon
yenileme
yenileme-tsort

Dekoratif Mumluk Fikirleri

Kabuklu-kabuksuz meyveler, midelerimize ziyafet çekmek dışında doğal görünümlü dekoratif mumluklara da dönüşebilirler. İşte bunlara birkaç örnek.
dekoratif-mumluk
dekoratif-mumluk
dekoratif-mumluk
dekoratif-mumluk
dekoratif-mumluk
Kaynak

26 Kasım 2013 Salı

Boş Makaradan Fotoğraf Tutucu Yapımı

fotograf-tutucu-makara-geri-donusum
Bir tarafına çentik atılmış boş makara, fotoğraf tutucu olarak kullanılmış. Makarayı biraz renklendirmek iyi olurdu ama olsun bu da doğal bir geri dönüşüm projesi :)Steffi'nin bloğunda eğlenceli fikirler bulacaksınız tavsiye ederim.
makara-ahsap

25 Kasım 2013 Pazartesi

44. Link Party Etkinliğinde En Çok Tıklananlar

44. Nedesembeğenirsin Link Party etkinliğimizde en çok tıklanan ilk üç çalışma belli oldu. Birbirinden değerli çalışmaları ile etkinliğimize katılan tüm bloglara teşekkür ederiz.
 Buğra Tasarım adlı bloğun "Keçe İsimlik" çalışması.
Hobicigeldihanim adlı bloğun "Yılbaşı İçin Kapı Süsü" çalışması.
Adadenizi adlı bloğun "Sehpa" çalışması.

Takıda Kurdele Nakışı

kurdela-nakisi-isleme-taki-madalyon-kolye-
İpek, organze ve saten kurdelelerle yapılan bu dekoratif nakış tekniği kesme, katlama ve dikme yöntemi kullanılarak çeşitli kompozisyonlar oluşturulması esasına dayanıyor. Fazla araç gerektirmeyen, oldukça temiz bir çalışma imkanı sunan kurdele nakışı tekniği, uygulandığı her alanı mükemmel kılıyor. Bu zarif çalışmanın takı tasarımında kullanılması fikri ne kadar da cezbedici değil mi?
Takıda Kurdele Nakışı
Takıda Kurdele Nakışı
Takıda Kurdele Nakışı
kurdela-nakisi-isleme-taki-madalyon-kolye-
kurdela-nakisi-isleme-taki-madalyon-kolye-

24 Kasım 2013 Pazar

İplikten Tüy Yapımı

İpliklerden yapılan tüy, renk uyumu ile çok hoş görünüyor. Pano ve kartpostal olarak tasarlanabileceği gibi okul içi etkinlikler için iyi bir proje fikri olabilir.  Kaynak

Fotoğrafınızı Kanaviçeye Dönüştürün

Marilyn-Monroe
Sanırım bir çoğumuz fotoğraflarımızı özel efektlerle düzenlemeyi seviyoruz. Beni en çok eğlendiren fotoğraf düzenleme programlarından biri olan Photo Funia'da, fotoğrafların kanaviçeye dönüştürülmesi olayını sizlerle paylaşmadan edemedim. İstediğiniz fotoğrafı yine istediğiniz boyutta ve istediğiniz kadar renk sayısını da seçerek kanaviçe şablonuna dönüştürüp işlemeniz mümkün.

Marilyn Monroe'nin bu eşsiz fotoğrafının kanaviçe halini bakalım beğenecek misiniz. ?
kanavice-capraz-nakis-foto-editor-programi

23 Kasım 2013 Cumartesi

Deniz Kenarından Toplananlar

deniz-tasi-cam-yildiz-mobil
Rebecca, deniz kenarından topladığı taş parçaları, çeşitli deniz canlıları ve odun parçalarıyla yaptığı  aksesuar ve mobillerle çöpe adeta hayat vermiş. ETSY'deki dükkanından daha fazla görsele ulaşabilirsiniz.
deniz-tasi-cam-mobil-odun
deniz-tasi-cam-pdun-mobil
deniz-tasi-cam-odun-mobil
deniz-tasi-kolye-taki-gumus
deniz-tasi-kupe-taki-gumus
deniz-tasi-kolye-taki-gumus
deniz-tasi-bileklik-taki-

Dantel Desenli Taşlar

Bahçenize kadın eli değdiğini sonuna kadar belli etmek isterseniz, harika bir önerimiz var. Bahçe yolunuzdaki taşları, gözden çıkardığınız bir dantel parçasını-eski ve desenli bir tül perde de olur- stencil olarak kullanarak sanat eserlerine çevirebilirsiniz.
bahçe-dekorasyon
Kaynak

22 Kasım 2013 Cuma

Makyaj Fırçaları İçin Organizer Yapalım mı?

Makyaj fırçalarınızı, kalemlerinizi ya da örgü şişlerinizi çok basit bir yöntemle toparlayabilir ve kolay taşınır hale getirebilirsiniz. Bunun için milyoncularda rahatlıkla bulabileceğiniz servisler ve kalın bir lastik yeterli.
Fırça-organizer
Fırça-organizer
Fırça-organizer

Kaynak

21 Kasım 2013 Perşembe

Düğün Tasarımları İçin Dijital Kağtlar

dugun,dijital-kagit-dekupaj-kagidi
Düğün temalı dijital kağıtları, çeşitli organizasyon davetiyelerinde  kullanabilirsiniz. Sitede çok farklı konularda ücretsiz indirebileceğiniz kağıtlarda mevcut. 
dugun,dijital-kagit-dekupaj-kagidi
dugun,dijital-kagit-dekupaj-kagidi