31 Ağustos 2013 Cumartesi

Plastik Kanvastan Runner

plastic-kanvas
Farklı ebatlardaki dairelerden oluşan plastik kanvas malzemenin yünle işlenerek runner haline geliş öyküsü burada tüm görselleriyle sergilenmiş. Hoş olduğu kadar uğraştırıcı bir projeye benziyor. Karar sizlerin tabii :)
plastik-kanvas
plastik-kanvas
plastik-kanvas
plastik-kanvas
plastik-kanvas

Eski Kavanozdan İğnedanlık Yapımı

Buna benzer pek çok çalışma paylaşmıştık, yine hatırlatmak istedim. Boş kavanozları ve minik işlemelerinizi değerlendirmek isterseniz, bu şık yöntemi tercih edebilirsiniz.
kavanozdan-iğnelik-yapımı

Kaynak

30 Ağustos 2013 Cuma

Metalik Örgü Takılar

tig-isi-orme-taki
Viskon elyaftan imal edilip, metalik polyesterle sarılmış, çok yüksek kaliteye sahip bu iplikler nakış dünyası için bir devrim olarak kabul ediliyor. Altın, gümüş ve bakır renkleri bulunan bu ipliklerle örülmüş metalik örgü takılar ilginizi çekecek diye düşünüyorum.
taki-isleme-nakis-metalik
Kaynak

Vintage Kağıt Bebekler

Biz çocukken gazeteler kartondan bebekler ve kıyafetlerini dağıtırdı. Hepsini tek tek biriktirir, bebeklerin kıyafetlerini hiç sıkılmadan değiştirirdik. Bir süre sonra elbiselerin askıları kopar, kıyafet de haliyle çöpe giderdi. Biz de bir sonraki promosyonu heyecanla beklerdik.
kağıt-bebekler

Kağıt bebek çalışmalarını görünce aklıma o günler geldi. Vintage  kağıt bebeklerin çıktısı alınmış ve çerçeveye gerilen bir tül üzerine monte edilmiş. Bu haliyle çocuk odaları için hoş bir hediye olabilir bence. Siz ne dersiniz, sizin de var mıydı kağıt bebekleriniz?
kağıt-bebekler

29 Ağustos 2013 Perşembe

Kim Jacobs'tan Suluboya illustrationslar

Kim-Jacobs-Suluboya-dekupaj
30 yıldır profesyonel olarak sanat dünyasının içinde olan Kim Jacobs,  yaptığı resimlerin yer aldığı sanat kitapları, hediyelik eşyalar, oyuncaklar, resim baskıları, tebrik kartları, takvimler ve çeşitli kırtasiye ürünleri gibi çok geniş bir yelpazede milyonlara ulaşmış bir sanatçı. Dekupaj calışmalarımızda da kullanabileceğimiz görsellerle sizleri baş başa bırakıyorum.
Kim-Jacobs
Kim-Jacobs-illustrations
Kim-Jacobs
Kim-Jacobs
Kim-Jacobs
dekupaj
Kim-Jacobs
Kim-Jacobs

26 Ağustos 2013 Pazartesi

32. Hafta En Çok Tıklananlar

32. Nedesembeğenirsin Link Party etkinliğimizde en çok tıklanan ilk üç çalışma belli oldu. Birbirinden değerli çalışmaları ile etkinliğimize katılan tüm bloglara teşekkür ederiz.
keçe süsler
Duru'nun cicileri adlı bloğun "Keçe Süs" çalışması. 
amigurumi yüzük yastığı
Uğur böceği el sanatları adlı bloğun "Yüzük Yastığı" çalışması.

27 Ağustos Salı sabahı yeni etkinliğimizde buluşmak üzere sağlıcakla kalın.

Parkeleri Boyayarak Yenileyelim

Bizdeki parkeleri boyamak mümkün mü bilmiyorum ancak yurt dışında zemin boyamak çok moda. Duvarlar boyanınca bile bir evin havası nasıl değişiyor, zemin boyanınca kim bilir neler olur:)
parke-boyama
parke-boyama
parke-boyama
parke-boyama
parke-boyama
Kaynak

25 Ağustos 2013 Pazar

Eski Kasalardan Raf Yapımı

Kasa değerlendirmelerini çok seviyorum ve özellikle banyolarda kullanılan bu tarz çalışmaları son derece kullanışlı buluyorum. Hem derli toplu bir görünüm hem de ucuz yollu organizer için kasaları yabana atmamakta fayda var.
Kasaları monte etmeden önce yerleştirme planı yapmak, işinizi kolaylaştıracaktır.
Kasa-değerlendirme
Kasaları ise sprey boyayla dilediğiniz renkte boyayabilirsiniz, kolay gelsin. Bir de bu boyutta kibar kasalara rastlarsanız bize de haber vermeyi unutmayın:)

24 Ağustos 2013 Cumartesi

Scrapbooking Kağıtları İnci ve Dantel

scrapbooking-paper-kagit
İsveç'te üretilen yüksek kaliteli scrapbooking kağıtlarından yapılan tasarımlar ilham verici cinsten. Dantel, kurdele, inci gibi yardımcı materyallerin romantizmle birleşmesi ise tam seyirlik olmuş doğrusu. Daha fazla görsel için piondesign blogta gezinirken aynı zamanda alışveriş de yapabilirsiniz.
scrapbooking-romantizm-kagit-kartpostal
kartpostal-kagit-
scrapbooking
 
scrapbooking
scrapbooking
scrapbooking
scrapbooking

Düşük Maliyetli Abajur Yenileme

Blog sahibesi, beğendiği abajurun 100 dolar olduğunu öğrenince "Ben bunu yaparım" diyerek kolları sıvamış ve ortaya şahane bir lamba çıkmış.
abajur-yenileme
İşe abajurun alt kısmını boyayıp eskiterek başlamış.
abajur-yenileme
Ardından biraz çay yapmış ve bu çayı fırça yardımıyla abajurun üst kısmına sürmüş ki eski bir görünüm elde edebilsin.
abajur-yenileme
Sonra normal bir kağıda Fransızca sözcüklerin çıktısını almış ve lambanın iç kısmına bu kağıtları tutturmuş. Abajuru yakınca bu yazılar dışarıdan okunabilir hale gelmiş ve ön taraftan kumaş boyasıyla bu yazıların üzerinden geçmiş.
abajur-yenileme

23 Ağustos 2013 Cuma

Ressam Guido Borelli Tabloları

yagliboya-Guido-Borelli
1952 İtalya Doğumlu Ressam Guido Borelli, ailesinin teşviki ile 17 yaşında ilk sergisini açmış. Akademik sanat eğitimi alan sanatçı, resimlerinde gerçeklikle hayal gücünü bir arada kullanırken, İtalya manzaraları, alpler ve villa tasvirleri, yağlıboya çalışmalarının odak noktasını oluşturmuş. Borelli'nin dünya çapındaki ünlü galerilerinde sergilenen tablolarından bir kaç örnek görelim. Kaynak
Guido-Borelli
Guido-Borelli
Guido-Borelli
Guido-Borelli
Guido-Borelli
Guido-Borelli
Guido-Borelli
Guido-Borelli