30 Haziran 2013 Pazar

Jone'nin Minyatür Evleri

ev-minyatür
Dört bloğunda hoş ve eğlenceli paylaşımlar yapan Jone Hallmark'ın kendi el emeği olan minyatür seramik evleri görün istedim. Pencere önünde ne hoş durur değil mi ?
seramik-el-yapimi-ev

29 Haziran 2013 Cumartesi

Plastik Poşetlerden Yastık Yapımı

Alışverişten döndükten sonra plastik poşetlerinizi koyacak yer bulamıyorsanız, yastık olarak değerlendirebilirsiniz. Tüm poşetlerinizi istediğiniz yastık ebatında katlayın. Dışına tekrar bir poşet geçirin ve kılıf dikin. Rahatlığı konusunda bir şey diyemem ama tam bir geri dönüşüm projesi.
plastik-posetten-yastik
Kaynak

Arı Peteği Görünümlü Saat

duvar-saati-laser-kesim-ahsap
Ahşap duvar saati altıgen ahşap parçaların arı kovanı gibi yerleştirilmesiyle oluşturulmuş. Geometrik tasarımlardan hoşlananlar için hoş bir fikir olacaktır. Bu linkte laser kesimle yapılmış diğer tasarımları da görebilirsiniz.
ahsap-ari-kovani-saat

28 Haziran 2013 Cuma

Lavanta Temalı Çarpı İşi Şablonu

Lavanta deseninin yakışmadığı yer yok sanırım. Bu çarpı işi masa örtüsü de çok şık olmuş. İşlemek isterseniz şablonu da mevcut.
Lavanta Temalı Çarpı İşi Şablonu
Lavanta Temalı Çarpı İşi Şablonu
Kaynak

Ilana Shafir Mozaikleri

Ilana-Shafir-seramik-cam-mercan-deniz-kabugu
Ilana Shafir 1924 yılında Saraybosna'da doğdu. Farklı şekillerdeki seramik ve cam parçalar, mercan, deniz kabukları ve doğal taşlar gibi  organik malzemelerle yarattığı mozaik eserlerinde malzemelerin doğasında bulunan şekiller ve çizgilere bağlı kalarak muhteşem eserler oluşturan sanatçı Amerikan Mozaik Sanatçıları Derneğinden ömür boyu başarı ödülü almış. Eserlerinin tümüne web sitesinden bakabilirsiniz.
seramik-cam-mercan-deniz-kabugu
mozaik-tablo-sanat
mozaik-el-yapimi-dogal-seramik

27 Haziran 2013 Perşembe

Plastik Şişe Süsleme

Plastik şişelerinizi biraz boyayıp süsleyerek salonunuzun baş köşesinde sergileyebilirsiniz desek? Homework sitesinin sahibi Carolyn, plastik şişeyi önce turkuaza sonra inci beyazına boyamış. Ardından antiquinle eskitmiş ve taşlarla süslemiş. Sonuç çok hoş bence, sizce?
plastik-şişe-süsleme
plastik-şişe-süsleme

Üç Boyutlu Kağıt Kesme

Alexander-Korzer-Robinson-kagit
Alexander Korzer Robinson el ile keserek yaptığı üç boyutlu çalışmalarla sahaflardan topladığı çürümeye terk edilmiş kitaplara hayat veriyor. Kolaj geleneğine bağlı olarak yaptığı eserlerinde yarattığı muhteşem senaryolarla başka bir dünyanın kapılarını açan sanatçının web sayfasından seçtiğim eserlere bir göz atalım.
Alexander-Korzer-Robinson-kagit
kolaj
Alexander-Korzer-Robinson-kagit

24 Haziran 2013 Pazartesi

Marilyn Sunderland'ın Kabakları

Su kabaklarını adeta ahşap gibi oyan, oymakla kalmayıp resimlerle zenginleştirerek nefis kompozisyonlar yaratan Marilyn'in diğer çalışmalarına da göz atmanızı şiddetle tavsiye ederim.
carving-art
carving-art
carving-art
carving-art
carving-art

Huzur Arayanlar İçin

mavi-banyo-dekorasyon-ayna-lavabo
Mutluluk ve huzur veren iç dekorasyon tasarımlarına hepimiz bayılıyoruz. Bu sitede yatak odası, mutfak, banyo, aile odası ve yemek odası dekorasyonuna dair güzel fikirler bulacaksınız.. Hadi gelin benim seçtiklerime birlikte bakalım.
koltuk-kanepe-pencere-dekor
duvar-tabagi-dekor-oda-puf
salon-dekor-merdiven-avize
rustik-dolap-kitaplik
agac-pencere-dekorasyon-ic-mekan

23 Haziran 2013 Pazar

Florida'da Bir Yazlık

Sadece bakmak bile insanın içini açmaya yetiyor. Hem dekorasyon hem de evin kurulu olduğu coğrafya hayranlık uyandıran cinsten.
dekorasyon
yazlık-ev
mutfak-dekorasyon
yazlık-dekorasyon
Kaynak

Kate Thomas Aplikeleri

bebek-yorgan-kumas-aplike-quilt
Kate Thomas'ın kumaş, iplik, saçak ve şeritlerle yaptığı aplike çalışmalarına hayran kalacaksınız. 2008'den beri Etsy'de el yapımı ürünlerini sergiliyor. Uğramadan geçmeyin derim.
kus-kumas-aplike-dikis
aplike-yorgan

22 Haziran 2013 Cumartesi

Kumaşla Dresuar Yenileme

Boyanarak yenilenen pek çok mobilya örneği paylaştık. Bu çalışmada ise kenarları boyanarak eskitilen dresuarın ön kısmı kumaşla kaplanmış. Modge page uygulanarak da korumaya alınmış. Bence çok şık olmuş.
mobilya-yenileme
mobilya-yenilme
Kaynak

Dantel ve Saat

pano-saat-dantel
Dantellerle yapılan bir çok proje paylaştık. Bu da dantelin saat hali :) Kolaylıkla yapılabilecek bu çalışmada zemin için ahşap kullanabilir ya da eski objeleri bu mantıkla yenileyebilirsiniz. Sitede dantel ile yapılan örnek alınası iç dekorasyon fikirleri mevcut, bakmanızı öneririm.
saat-duvar-susu
pano-saat

3 Haziran 2013 Pazartesi

23. Hafta En Çok Tıklananlar

23. Nedesembeğenirsin Link Party etkinliğimizde en çok tıklanan ilk üç çalışma belli oldu. Birbirinden değerli çalışmaları ile etkinliğimize katılan tüm bloglara teşekkür ederiz.
bez bebek
fiammanınguncesi adlı bloğun Kumaş bebek çalışması.
keçe çalışmaları
kecelerikacirdik adlı bloğun "Keçe duvar panosu" çalışması.
kırmızı koltuk
kecelikalemler adlı bloğun "Koltuk yenileme" çalışması.

Kumaştan Şirin Tavuklar

Pek çok amaç için kullanabileceğiniz bu kumaş tavuklardan dikmek isterseniz,  kaynak sitede tüm detaylar anlatılmış.
kumaş-tavuk

2 Haziran 2013 Pazar

Hayat Alfabesi Kitabı

Modern Parents Messy Kids (MPMK) sitesinin sahipleri olan karı-koca, çocuklarının fotoğraflarındaki durumlara isimler vererek, güzel bir alfabe kitap oluşturmuşlar. Bu fikre bayıldım ve karar verdim, çocuğum olursa ben de yapacağım bu kitaptan:)
foto-kitap
alfabe-kitap
alfabe-kitap
alfabe-kitap
alfabe-kitap
alfabe-kitap