26 Temmuz 2013 Cuma

Sarmaşıklar Altında Bir Ev

Tam hayalimdeki gibi bir ev görünce sizlerle de paylaşmak istedim. Duvarları sarmaşıklarla kaplanmış, önünde havuzu ve çimleriyle, geniş ve ferah dekorasyonuyla ev değil bir içim su sanki... Kuzey İtalya'da, 18.yy.da inşa edilen ancak kısa bir süre önce yeniden elden geçirilen bu evi hep beraber gezelim.
dekorasyon
dekorasyon
dekorasyon
dekorasyon
Kaynak

8 yorum:

Unknown dedi ki...

nasil bayilmam bunaaaaaaaaa
turkuaz,,,yesillik,,,beyaz aksesuarlar
tesekkurler paylasiminaaaaa

Başak dedi ki...

Süperrrr. Teşekkürler :)

nalan dedi ki...

Çok güzel ama ayrıntıları göremedim. kaynak linki çalışmıyor. Bakabilir misin lütfen.

Unknown dedi ki...

Aman Allahım sanırım böyle bir ev hayali olmayan yoktur :)

nalan dedi ki...

Serracığım,ben de bayıldım.Bahçeli evim varken duvarına sarmaşık ve hanımeli sardırmıştım. Hanımelleri hızla gelişip balkonu kapladı,sarmaşıklar daha ağır büyürlerken deprem oldu,bölgeyi terkettik,evi de sattık,doyamadım.
Ama çevrende on kişiye bu fotoyu göster ve burda yaşamak ister misin diye sor bakalım.Bir ikisi amaaaan oraya yuvalan börtü böcek içeri girer ıııığyk der. Hatta tozlanan yaprakları nasıl temizleyeceğiz,toz toprak içeri dolar veya bahçeye dökülen yapraklarla kim uğraşacak diyen çıkacaktır. Ben etrafımdaki beş hatuna sorsam kesin üçü böyle der:))
Denemesi bedava. Ben soracağım,sen de sor bakalım:))

Unknown dedi ki...

yapraklari hortumla bir guzel yikariz:)
dokulenleri bir kenar toplar,,torf yapariz...
bocekleri zarar verirse kovalariz:)
yeterki olsun boyle evlerimiz,,,,
sevgiler

Nalan Ünal dedi ki...

Adaşım, ben de senin yerine çevremdeki 4 bayana sordum, dördü de "aman yok kalsın" modunda cevaplar verdi:) benim cevabım ise "keşke keşke keşke". çok isterdim böyle bir eve sahip olmayı, tozuyla böceğiyle ama bahçesi ortamı ve huzuruyla yaşayabilmeyi. bir de küçük köpeğim var benim o da çok mutlu olurdu diye düşünmeden edemedim.

nalan dedi ki...

Nalancığım,ben istediğim ,beğendiğim bir şey için hiç tereddüt etmem.edenlere de garip garip bakarım. Söylediğimde onlar bana garip ve acıyarak bakar.
Örneğin biblo vb için amaaaan bunların tozunu nasıl alacaksın diye sorduklarında ben ;her gün onların tozunu almak zorunda değilim,canım istediğinde severek okşayarak alıyorum diyorum.Tuhaf bir bakışla ödüllendiriliyorum. Oysa buharlı tem.robotumla püskürtüp o esnada delfinimle de havadayken tozları yakalayıveriyorum. Üstelik bunu da özel zaman ayırarak değil,temizlik yaptığım günlerde yapıyorum.
Bunun gibi bir çok çözüm varken zevklerimden neden vazgeçeyim değil mi:))
Sarmaşık türü bitkilere tutunup çıkabilecek sürüngen vb için de ufak torbalar dikip naftalin doldurup diplerinden 20-30 cm yukarıya bağlıyordum. Naftalin kokusu tırmananlar için caydırıcıymış. Kimse ziyaret etmemişti:)
Keşke şimdi de olsa...