31 Ekim 2012 Çarşamba

Dekupaj Resimleri Kullanımı

Ahşap boyamaya ilgi duyan büyük bir çoğunluk mutlaka aynı zamanda dekupaj resimlerine de ilgi duyuyor. Boyadığımız objelere farklı görünümler katmanın bir yolu da dekupaj resimleri olduğu için arşivimizdeki çeşit zenginliği daha özgürce tasarımlar yapabilmemize olanak sağlıyor.

Dekupaj resimlerinin kullanımı ile ilgili aldığım sorulara genel bir yanıt olması açısından klasik hatırlatmalarımı da ekleyeyim. İnternetten bulup kullanacağımız resimlerde iki ana noktaya dikkat etmemiz gerekiyor. İlki, resmin net bir görünümünün olması, ikincisi ise çözünürlüğünün yüksek olması. Çıktı alındığında bozulmalar meydana gelmemesi için büyük boyutlu olanları tercih etmekte fayda var. Sonraki aşama ise resmi orjinal büyüklüğünde bilgisayara kaydetmek için resimlerin üzerini tıklayıp veya farklı bir sayfada açıp kaydetmek. Buraya kadar tamamsa sıra çıktı alma işlemine geldi demektir. Bu işlem için ev tipi yazıcıları kullanmıyoruz çünkü net bir görüntü için mutlaka profesyonel makinelerden çıktı alınması gerekiyor. Resimleri taşınabilir bir belleğe veya CD'ye kaydedip iyi bir ozalitçiden çıktı alabilirsiniz. Elimizde ne taşınabilir bellek ne de CD yoksa o zaman pratik bir yöntemi devreye sokabiliriz. Resimleri kendi e-mail hesabınıza mail olarak gönderin, her ozalitçide mutlaka bilgisayar ve internet bağlantısı vardır. Resimleri oradaki bilgisayara aktardıktan sonra basılmasını istediğiniz kağıt büyüklüğünü ve cinsini seçip gerisini dijital baskı yapan yerlere bırakabilirsiniz.

Harf temalı dekupaj resimlerinin devamına blog linkimden ulaşabilirsiniz.

alfabe dekopaj

Yatak Başlıklarından Bank Yapımı

Yatak başlıklarından bank yapma fikri için geri dönüşüm adına en sevdiğim projelerden biri diyebilirim. Eskiyen yatak başları istenilen ölçülerde kesilip, balkonda veya bahçede kullanılmak üzere banklara dönüşmüş. Güzelliklerine bakar mısınız?
bank-yapımı
bank-yapımı
bank-yapımı
bank-yapımı
Kaynak

Bebeklerin Küçülen Eşyaları

metalik-boya-yenileme-ayakkabi
Bebeğimizin küçülen giysilerini hepimiz eşe dosta ya da ihtiyaç sahiplerine dağıtırız ama mutlaka bir iki tanesini kimselere vermeye kıyamaz ve saklarız.
İşte bu bir türlü elden çıkarmaya kıyamadığımız küçülen bebek giysilerini dekoratif hale getirip, evinizin bir köşesinde sergilemeye ne dersiniz ?
metalik-boya-ayakkabi-yanileme-ani
Gümüş veya platin renkteki metalik boya ile bu işi gerçekleştirmek çok kolay. Üstelik bu geri dönüşümle ömür boyu saklayacağınız güzel bir anı köşesi oluşturmuş olacaksınız.
boya-akrilik-metalik-ayakkabi-yenileme
Eşya yenilemenin en çarpıcı örneklerinden biri olan bu fikrin yapım aşamalarına bu siteden ulaşabilirsiniz.

30 Ekim 2012 Salı

Melek Kanatları Nasıl Yapılır?

Dekorasyonunuza renk katmak için melek kanatları yapmak ister misiniz? Cevabınız evet ise, işte yapım aşamaları:
İskeleti oluşturmak için, sağlam bir tele kanat formu veriyoruz.
melek-kanadı-yapımı
melek-kanadı-yapımı
Daha sonra, bu iskelete uygun olarak kestiğimiz tül parçasını, kenarlarından tele dikiyoruz.
melek-kanadı-yapımı
Orta kısmına ise uygun bir kumaş parçasını ve istediğimiz objeleri silikon tabancasıyla yapıştırıp, kanadı tamamlıyoruz.
melek-kanadı-yapımı
Kaynak

Jüt İpinden Halı

jut-ipi-halı
Jüt ipinden yapılan bu muhteşem halı azimli bir çalışmanın ürünü.
jut-iri-silikon-tabancasi
Silikon tabancası ve bol miktarda jüt ipi gerektiren bu el yapımı çalışmanın şablonuna buradan ulaşabilirsiniz.
jut-ipi-hali

29 Ekim 2012 Pazartesi

Kağıt Kuş Yapımı

Kağıt ve ataçlardan rengarenk kuşlar yapmaya ne dersiniz? Bu basit aktivite hem sizin hem de çocuklarınızın hoşuna gidecek. Ayrıca o sıkıcı masanızın da biraz harekete ihtiyacı vardı, kabul edin:)
kağıt-kuş-yapımı
kağıt-kuş-yapımı
kağıt-kuş-yapımı
kağıt-kuş-yapımı
Kaynak

28 Ekim 2012 Pazar

Cam Şişeden Rüzgar Çanı

geri-donusum-ruzgar-canı
Farklı boyutlarda iki ayrı cam şişenin kesilmesiyle oluşturulan rüzgar çanı enteresan bir geri dönüşüm çalışması olmuş. Kuvvetli rüzgarlara dayanması mümkün görünmese de yaz bahçelerinde kısa süreli kullanım için hoş bir ayrıntı olur diye düşünüyorum. :)

Kaynak

27 Ekim 2012 Cumartesi

Folyo Sanatı Nedir

Folyo sanatı, aluminyum folyonun belli bir desene bağlı kalınarak kabartılması neticesinde ortaya çıkan meşakkatli bir uğraş. Uyuyan denizkızı isimli bu çalışma da, bu sanata güzel bir örnek.
folyo-sanatı
folyo-sanatı
folyo-sanatı
folyo-sanatı
Kaynak

Deniz Manzaralı Odalar

deniz-manzara-dekorasyon
Alabildiğince deniz manzarası olan bir ev sanırım bir çoğumuzun hayali... Gerçekleştirme imkanı bulur muyuz bilemem ama resimlere bakarken bile bana kattığı duyguyu seviyorum.
İç tasarım fikirlerini hayranlıkla takip ettiğim bu siteden sizler için bir kaç alıntı yaptım.
İzlerken hayallerimizi yüksek tutmayı unutmayalım :)
deniz-manzara-dekorasyon
deniz-manzara-dekorasyon
deniz-manzara-dekorasyon-mutfak
deniz-manzara-dekorasyon

Çarpı İşi Dört Mevsim

Dört mevsimi anlatan bu çarpı işi şablonları işlenip yastık olarak değerlendirilebilir.
çarpı-işi-şablon
çarpı-işi-şablon
çarpı-işi-şablon
çarpı-işi-şablon
Kaynak

26 Ekim 2012 Cuma

Ressam S.H.Lee

SH.Lee-tablo-yagli-boya-sanat-ic-mekan
Sanatçı S.H.Lee; 1950 Çin'de doğdu. Sanat eğitimini Çin'de tamamlayan sanatçı natürmortlarla birlikte son derece detaylı iç mekan ve bahçe sahneleri boyamaktadır. Eserlerinden bir kaçını sizlerle paylaşmak istedim.
SH.Lee-tablo-yagli-boya-sanat
SH.Lee-tablo-yagli-boya-sanat
SH.Lee-tablo-yagli-boya-sanat

Plastik Şişelerle Lambader Yenileme

Plastik şişelerle lambader yenileme çalışması için plastik şişeler kesilerek lambaderin ayağına geçirilmiş ve oldukça farklı bir görünüm elde edilmiş.
lamba-yenileme
lamba-yenileme
lamba-yenileme
Kaynak

25 Ekim 2012 Perşembe

Hol İçin Renkli Fikirler

Evlerin giriş hollerinin nasıl dekore edildiği, eve ilk kez gelen misafirlerin, ev sahibinin zevkleri hakkında ilk izlenim edindikleri yer aslında. Renkli bir kişiliği mi var, klasik ve ağır mobilyalardan mı yoksa spor çizgilerden mi hoşlanıyor? İşte hol dekorasyonu bu ayrıntılar hakkında ipuçları verebiliyor.
hol-dekorasyon
hol-dekorasyon
hol-dekorasyon
hol-dekorasyon
hol-dekorasyon
Kaynak

Polimer Çiçeklerle Saksı Süsleme

boyama-polimer-tutkal-yenileme
Düz bir saksı kenarının minik pembe çiçeklerle donatılarak yenilenmesi ne kadar romantik bir hava vermiş objeye. Polimer kille yapılan çiçeklerin meydana geliş aşamaları fotoğraflarla o kadar güzel anlatılmış ki, bu işe yabancı olanlar bile aşamaları takip ederek kolaylıkla yapabileceklerdir.
polimer-kil
Bitiminde beyaz parlak boya kullanılmış ve yaprak aralarına sonradan fırça ile pembe boya girişleri yapılmış
Bu şık yenileme çalışmasının yapımına dair daha fazla görsel için kaynak