29 Nisan 2012 Pazar

Kağıt İle Şamdan Yapıyoruz

calender
Kullanmayı düşündüğümüz cam bardak ya da cam kavanozun uzunluğu kadar kağıt kesiyoruz. Makasla yarım ay şeklinde kesikler oluşturup bu kesikleri dışarıya doğru katlıyoruz.
light
Sonra şamdan olarak kullanacağımız aparatın yüzeyine yapıştırıyoruz. Hem çok kolay hem de maliyeti yok denecek kadar az. Sıra geldi yapılacaklar listemize alıp uygulamaya :)
Kaynak

Şablonlu Keçe Kız Çalışması

Yapım aşamalı ve şablonlu çalışmaları ayrı bir seviyorum ve işte bu şablonlu keçe kız da onlardan biri. Şablonunun oluşu çalışmayı uygulanabilir kılıyor. Ne dersiniz deneyelim mi?
keçeden kız yapımı
bebek yapımı
keçeden kız yapımı
keçeden kız yapımı
Kaynak:

28 Nisan 2012 Cumartesi

Dekoratif Saksı Boyama

Yavaş Yavaş sıcaklar gelmeye başlamışken, saksılara da bir el atmanın zamanıdır. Küçük dokunuşlarla istediğimiz gibi renklendirebilir ve çiçeklerimizi dikebiliriz.
saksı boyama
saksı boyama
saksı boyama
saksı boyama
dekoratif saksı boyama
saksı boyama
Kaynak

27 Nisan 2012 Cuma

Keçe Çiçeklerle Süslenmiş Kapı Süsleri

Keçeden yapılmış çiçeklerle süslenmiş kapı süsleri, cıvıl cıvıl görünümleriyle iç açıcı bir görünüm sergiliyorlar.
yarn wreath
yarn wreath
keçe çiçekli kapı süsü
keçe çiçekli kapı süsü
süs
süs
Kaynak

Tuz ve Baharatlarla Tablo Yapımı

Ohio kökenli Fotoğrafçı Kelly McCollam zengin manzara fotoğrafları çekmekten daha fazlasını yapıyor. O tuz, baharat ve gıda boyası kullanarak dokulu manzara ve portreler oluşturuyor.

Evet yanlış okumadınız sadece tuz ve gıda boyası kullanarak,  doğanın güzel sahnelerini yakalamayı başarıyor. Sanatçı özellikle Vincent van Gogh'un parçaları ile klasik resimleri yeniden  yorumlamaktan hoşlanıyor.
Kaynak

Yoyodan Cüzdan Yapımı

Kumaştan hazırlanan yoyo, doğal rafya ve cüzdan klipsiyle çok sevimli bir cüzdana dönüşmüş. Denemeye değer bence.
cüzdan aparatı
yoyo
yoyodan cüzdan
yoyodan cüzdan yapımı
cüzdan

yoyo cüzdan


Kaynak

26 Nisan 2012 Perşembe

Işık Anahtarlarını Sevimli Hale Getirmek İster misiniz?

çıkartma
Bu şirin çıkartmalarla o günki ruh halinizi de yansıtabiliyorsunuz . Özellikle çocuk odaları, banyo ya da girişlerde kullanılarak eğlenceli durumlar yaratılabilir.
Kaynak

25 Nisan 2012 Çarşamba

Eski Valizden Oyun Evi

Eskiyen valizlerinizi çocuklarınız için birer oyun evine dönüştürebilirsiniz. Bunun için; farklı odalara göre hazırlanan şablonlar, artık kumaşlardan yararlanarak karton üzerine yapıştırılıyor. Böylece hem 
çocuğunuz etrafı fazla dağıtmamış oluyor, hem de tüm mekanları arkadaki fonları değiştirmek suretiyle tek bir valizde toplamış oluyorsunuz.
oyun-evi
oyun-evi
 Kaynak

24 Nisan 2012 Salı

Kağıt Ruloları Atmadan Önce Düşünsek mi?

Kağıt havlulara göre daha dayanıklı olan folyo, streç ve koli bandı rulolarını atmadan önce iyi düşünmek lazım.
koli bandı rulosu
Kaynak

Göz Kamaştıran Kuş Evleri

Bu nefis kuş evlerini görünce, buradaki ahşap eşya üreticilerinin feyz almasını diledim içimden. O kadar güzeller ki.
kuş-evi
kuş-evi
kuş-evi
kuş-evi
kuş-evi

Duvar Kaplamasında Çin Esintileri

Kiraz, çiçek, manzara, sinek kuşları ve kelebekleri, büyük çiçek duvar çıkartmaları, sofistike fleur-de-li motifli duvar kağıtları daha doğrusu "Çin esintili duvar resimleri"yle bir odanın havasının nasıl değiştiğine tanıklık edeceğiz. Özellikle TV birimlerinin arkasında ki yerleşimler göz alıyor.
Kaynak

23 Nisan 2012 Pazartesi

Çat Kapı Şehnazca

Bugünkü çat kapı durağımız için rotamızı Adana'ya çevirip, kekcafe blogunun sahibesi sevgili Şehnaz Hanım'a konuk oluyoruz. Birbirinden güzel çalışmaları ve 2009 yılından bu yana kesintisiz olarak paylaşımlarda bulunuyor olması, kendisini hem marifetli hem de istikrarlı bir blogcu kılıyor. Açılıp, bol paylaşımlarla devam edip, kısa süre içerisinde kendisini tüketen ve sessizliğe bürünen blogları görmeye o kadar çok alıştık ki, Şehnaz Hanım'ın ki gibi uzun soluklu blogları görmek gerçekten sevindirici. Tamam, sevindirici sevindirici olmasına da madalyonun bir de diğer yüzü var, gez gez bitmez bu blog. Acaba bu çat kapı olayını 3 gece 4 gün konaklamalı olarak mı yapsak? Blogda yiyecek sıkıntımız da yok, birbirinden lezzetli yemekler iştah uyandırıyor. Ev sahibinin misafirperverlik derecesine göre karar veririz artık.:) Biz hemen turumuza başlayalım.

Dekoratif boyama, Şehnaz Hanım'ın ilgi alanlarından sadece biri. Dekupaj tekniğiyle yapılmış bardak altlıkları gözümüze takılıyor. Oldukça hoş tasarlanmışlar değil mi?
ahşap boyama
şımarık tepsi
Ya bu eskitme şımarık tepsiye ne demeli?
 Yeni yıl için hazırlanmış sağlık ve bereket küplerini görmeden geçmek olmaz.
beyaz şımarık tepsi
Sırada ahşap boyama uygulanmış dekoratif ve kullanışlı bir sehpa var

Şehnaz Hanım'ın evde bulunduğu zamanlarda vaktini en çok geçirdiği yer olan mutfağına giriyoruz. Sandalyelere gözümüz takılıyor. Yastıkları sandalyelere sabitlemek için bakın ne de şık çözüm uygulamış.

Şehnaz Hanım'ın yaşam alanım dediği mutfağında neden çok vakit geçirdiğini anlıyoruz. Neler pişmiyor ki bu mutfakta? Çeşit çeşit hamur işleri, tatlılar, börekler, ana yemekler, reçeller ve hatta turşular. İştah uyandıran yiyecekler diyet bozduracak türden. Ne yesek? O kadar çok çeşit var ki seçmek güç.
İştah uyandıran yiyecekler daha fazla aklımızı başımızdan almadan tura devam etmek lazım. Sırada Şehnaz Hanım'ın meşhur ahşap boyama tabureleri var.
tabure
Renk renk çeşit çeşit bir sürü sevimli tabure yapmış
tığla cüzdan
Sırada tığ işi çalışmalar var. Yine seçmek güç olacak. Pembe renkli bozuk para cüzdanını beğenmemek mümkün değil.
tığ işi patik
Tığ işe ile yapılmış rengarenk patikler nasıl?
tığ işi makyaj çantası

Tığla yapılmış makyaj çantasını da gördükten sonra, Şehnaz Hanım'ın çalışmalarını tek bir yazı altında toparlamanın ne kadar zor olduğuna kanaat getirip gerisini sizlere bırakıyoruz.
http://kekcafe.blogspot.com

Sevgili Şehnaz'a, marifetini aldığı annesine ve güzeller güzeli kızına da sevgilerimizi yolluyoruz.