31 Ocak 2012 Salı

Dekoratif Duvar Panosu

Dekoratif duvar panosunda  parşömen kağıdının arkasına gizlenen minik pilli mumlar hoş bir gölge oyunu yapıyor.
Marangoza yaptırılabileceğimiz bu tahta raf ilk etapta boyanıyor.
Desenli parşömen kağıdı boyanmış çerçevenin bazı bölümlerine resimde ki gibi yerleştiriliyor.
Arkası mat ile kapatılmış kutunun bazı bölümlerine isteğe göre minik objeler yerleştiriliyor.
Gölge/ışık kutusunun bitmiş hali
Kaynak

30 Ocak 2012 Pazartesi

Eski Kavanozdan İğnelik Yapımı

Eski kavanozlarınızı bu şekilde değerlendirerek, ortalığa saçılan düğme, iğne gibi eşyalarınızı tek bir yerde toplayabilirsiniz. Yapım aşamaları detaylı olarak fotoğraflanmış.
Kaynak

Ceviz Kabuklarından Süs Yapımı

Gerekli Materyaller:
Ceviz (Yarım) Kabukları
Keçe (gri, kırmızı, siyah)
pamuk topları
tutkal -siyah iplik
minik gözler
Yapılış aşamaları ve daha fazla resim için buraya bakabilirsiniz.

Geometrik Duvar Boyama

Odanın bir duvarına desen çizilerek çok hoş bir görüntü yaratılabilir. Aşağıda, adım adım fotoğraflı anlatımı mevcut.
Kaynak

29 Ocak 2012 Pazar

Ayna Nasıl Yenilenir?

Diyelim ki elinizde bu tarz, ahşap çerçeveli bir ayna var. Renginden sıkıldınız ve farklı bir şeyler denemek istiyorsunuz.
Aynayı önce iyice zımparalayıp sonra dilediğiniz renge boyayabilirsiniz. Zımparayla uğraşamam derseniz, piyasada satılan primer kapatıcalardan kullanarak, zımparalanmış gibi boyamaya hazır bir yüzey elde edebilirsiniz. Dilediğiniz renge boyadıktan sonra, milyoncu mağazalarında rahatlıkla bulabileceğiniz deniz camı görünümlü taşları çerçeveye yapıştırmaya başlıyorsunuz. Bunun için kaynak sitede sadece yapıştırıcı terimi kullanılmış, Siz sprey yapıştırıcı ya da silikon tabancasıyla da halledebilirsiniz. Bana soracak olursanız, ben derz dolgusunu tercih ederim. Daha doğal bir görünüm veriyor.
Üstelik bu yenileme işini yaparken, istediğiniz malzemeden yararlanabilirsiniz, mesela deniz kabukları, renkli boncuklar ya da düğmeler gibi. Kolay gelsin.

Minik Amigurumi Ayıcıklarım

Amigurumi örmekten çok ama çok keyif alıyorum ve işte en son ördüğüm minik ayıcıklarım.
Detaylar için link

28 Ocak 2012 Cumartesi

Kolay Mumluk Yapımı

Bu sitede, anne ve babalarının evlilik yıl dönümü partisi için onlara ev sahipliği yapan çocukları tarafından eski resimler kullanılarak yapılmış kolay ve hoş bir mumluk var.
Resimler parşömen kağıdına yapıştırılıyor.
 Sonra kenarlarından yapıştırılıyor.
Doğum günü masası süslemek için çocukların resimleri kullanılarak da yapılabilir.

El Boyama Duvar Panosu

El boyama duvar panosu için ilk önce desen çizilmiş daha sonra boyamaya geçilmiş.
Oldukça uzun uğraşlar sonucu yapılmış bir duvar panosu. Tamamen el boyama ile çalışılmış ve ortaya çıkan sonuç çok hoş..
Kaynak

Oluklu Kartondan Kapı Süsü Nasıl Yapılır?

Oluklu karton helezon şeklinde kesilerek sarılmış ve gül  formu verilmiş. Ortasına silikon tabancası yardımıyla taşlar iliştirilmiş ve etrafına eklenen yapraklarla birlikte monte edilmiş. Gayet doğal görünümlü bir kapı süsü olmuş bence.
Kaynak

27 Ocak 2012 Cuma

Bez Bebeklere Göz Çizimi

Günümüzde, endüstriyel yöntemlerle imal edilen oyuncak çeşitliliği çocukların aklını karıştıracak kadar bol düzeyde bulunmakta. Bilinçli ebeveynler ise, çocukları için aldıkları oyuncakların üretim aşamasında herhangi  zararlı bir kimyevi maddeye maruz kalıp kalmadığı konusunda endişe duyuyorlar.

Özellikle Çin'de üretilen ucuz maliyetli oyuncaklarla ilgili tehlike sık sık gündeme geliyor. İmalat aşamasında sınırın üzerinde kullanılan kurşun, krom, cıva ve azo boyar gibi kimyevi maddeler tehlike saçıyor.

Durum böyleyken, amigurumiler, kumaş bebekler veya benzeri tarzdaki  tamamen zararsız malzemelerden  üretilen el yapımı oyuncaklar güvenle tercih edilir hale geldi.
kumaş bebek
bez bebeğe göz çizimi
Bez Bebeklere Göz Çizimi
kumaş bebek

Bez bebeğe ait fotoğraflar bu kaynaktan alınmıştır.
bez bebek için göz modelleri
Diyelim ki çocuğumuz için bir bez bebek dikme aşamasını başardık ve sıra gözleri yapmaya geldi ve "bez bebekler için göz çizimi/boyaması nasıl yapılır" konusuyla ilgili hiç bir fikrimiz yok.

Uzun zaman önce bilgisayarıma kaydettiğim ama hangi kaynaktan aldığımı ne yazık ki bilmediğim bu göz çizim teknikleri içeren resim, göz çizimine dair ufak da olsa fikir verebilecek türden.