10 Aralık 2012 Pazartesi

Peçete Kabartma Uygulaması

Ahşap boyama kursunda peçete kabartma tekniğini çalıştık geçen hafta. Başlığa bakıp da bu işin uzmanıyım gibi bir hisse kapılmayın, bu benim ilk peçete kabartma çalışmam:)
ahşap boyama
Bebek veya çocuk odası için bir kutu boyamayı tercih ettim ve kutuyu Plaid marka beyaz akrilik boya ile boyadım.  Peçetedeki deseni düzgün bir şekilde makasla kesip, katlarını ayırıp, ilk katını kutunun üzerine peçete tutkalı ile yapıştırdım.
dekoratif boyama
Peçete kabartmada kullanılan hamur dekupaj resmi kabartırken kullandığımız hamurla aynı. Hazır olarak satıldığı gibi, buğday nişastası ve çiçek tutkalı ile de hazırlanabilir. Hamur yoğrulduktan sonra hava almayacak bir şekilde naylonla sarılırsa oldukça uzun süre bozulmadan kalabiliyor.
peçete kabartma
Sıra desenin üzerini hamurla kaplamaya geldiğinde, geçen seneki ahşap rölyef kursunda öğrendiklerim bir miktar da olsa fayda sağladı. Hamurdan kopardığım minik parçaları desene göre boyutlandırıp peçete tutkalı ile desenin üzerine yapıştırdım.
ahşap boyama
Hamurla kaplama işlemi sona erdikten sonra sıra bir çift daha peçete kesip yine katlarını ayırıp ilk katını bu kez hamurun üzerini kaplamaya geldi. Peçeteyi, peçete tutkalıyla hamurun üzerine yapıştırdım. Desen hamurla kabartıldığı için alan genişliyor ve peçete küçük geliyor, kenarlarda kalan boş alanları da desene uygun renkte akrilik boyayla boyayarak kapattım.
patikli kutu
Diğer tüm çalışmalarım için blog adresim; https://www.nalanunal.com.tr/hobilerim

8 yorum:

İhlamurcum dedi ki...

Bayıldım,hatta kelime bulamıyorum.Elinize sağlık.
www.ihlamurcum.com

ZEYNEP dedi ki...

Harika olmuş elinize sağlık peçete dekupajı çok yaptım ama peçeteye kabartma olduğunu sizden öğrendim ama sanırım dekupaj resmi kabartmaya göre daha zor biraz dikkat gerektiriyor ama sonuç harika olmuş bende bloğuma beklerim hoşçakalın

Unknown dedi ki...

Çok güzel olmuş.Tekniği detaylı anlatımınızdan dolayı ayrıca teşekkür ederim.Şirin ayakkabıları çok sevdim.

Gülden YAPAR dedi ki...

Çok sevimli,ellerinize sağlık.

Nalan Ünal dedi ki...

ıhlamurcum, ziyaret ve yorumunuz için teşekkürler:)

Zeynep Hanım, ben de ilk kez kursta öğrendim ve denedim. Henüz aynı teknikle dekupaj resmi kabartmayı denemedim ama peçete, kağıda oranla daha esnek bir yapıda olduğu için uygulaması daha kolay gibi görünüyor. Çok teşekkürler ziyaret ve yorumunuz için.

Çok teşekkürler sevgili Güneş:)

Fulden Hanım çok teşekkürler:)

selyar dedi ki...

çok güzel olmuş boyut kazanınca ellerinize emeğinize sağlık

Nalan Ünal dedi ki...

Çok teşekkürler Selyar:)

şahane kadın dedi ki...

harika olmuş bayıldım ellerinize sağlık