6 Kasım 2012 Salı

Kolay Sepet Yapımı

sepet-yapımı
Şık görünümlü sepetin yapımı oldukça basit. Malzemelerimiz; kafes/kümes teli, uygun ölçülerde mantar pano, sağlam bir ip, silİkon tabancası, vida, tel ve makas.
sepet-yapımı
Fotoğraftaki gibi yuvarlak ahşap parçalara ihtiyacımız var. Bu tarz eski bir sepetiniz varsa, yeni projeniz için çok işe yarayacak. Yoksa, mobilyacılardan temin edebilirsiniz.
sepet-yapımı
Kafes telini belirtilen ölçülerde kesip, mantar panoyu taban görevi yapması için orta kısmına yerleştiriyoruz. Telin kenarlarını da kıvırıp, panoyu kavramasını sağlıyoruz. İki ucunu birleştirdiğimiz kafes telini, sağlam bir iple birleştiriyoruz ve sıkıca düğümlüyoruz.
sepet-yapımı
sepet-yapımı
Dışarıya büktüğümüz telleri, silikon tabancası ile sabitliyoruz ki, pano yere düşmesin.
sepet-yapımı
Son olarak yuvarlak ahşap parçaları sepetin çevresine vidalayıp yine silikon tabancası ile sabitliyoruz.
sepet-yapımı
sepet-yapımı
Böylece doğal malzemelerden yapılmış, evimizin hemen her yerinde kullanabileceğimiz şık bir sepet sahibi oluyoruz. Kaynak

2 yorum:

fiamma dedi ki...

Tel sepet yapım tecrübesi olan bir bilen olarak:)), sıcak silikon'un iyi bir fikir olmadığını düşünüyorum ki çabuk bozulur, altına da tel yuvarlak şekilde kesilip monte edildikten sonra ahşap daire içine konabilir. Dayanıklı ip yerine ince telle sarılsa daha iyi olur. O traş latalar kolay bulunur mu bilmem ama balsa ağacı ile yapılabilir. Sonucu yine de çok sevdimmm ahh yazlıkta olsa kesin yapardım:)) Şu kümes tellerini çok seviyorum ben bir gün elbet ele geçireceğim onları olmadı komşunun kümesine dadanırım:))

bahar006 dedi ki...

Fiammacım engin tecrübelerin, yapım aşamalarında herkese yol gösterecek, emin olabilirsin. Haftasonu baumaxta gördüm ben bu tellerden, notumu aldım, yapacağım zaman biliyorum nerde bulacağımı.