6 Nisan 2012 Cuma

Çat Kapı Mehtap Kaya

Marifetli Türk blogcularımızın bloglarına konuk olmaya devam ediyoruz. Sıradaki çat kapı durağımız, yeni blogculardan olan sevgili Mehtap Kaya'nın blogu. Çat kapı diyorum çünkü konuk olacağımız blogun ziyaretimizden haberi yok, bakalım içeride bizi neler bekliyor?
Çat kapı Mehtap Kaya
Duvarda asılı duran, üzeri nakışla süslenmiş kumaş ev gözümüze çarpıyor. Bodrum evlerini anımsatan sevimli görüntüsüne kapılmamak mümkün değil ama daha sırada görecek çok çalışma var, ilerliyoruz.
Çat kapı Mehtap Kaya
Tek tek dikilerek üzerileri nakış ile işlenen kalplerin birbirine bağlanması ile oluşturulmuş şık bir çalışma görüyoruz. Kenardaki dantel detayı da ayrı bir hava katmış.
Çat kapı Mehtap Kaya
O da ne? Dikiş nakış derken şimdi de üzerinde 5 ayrı teknik uygulanmış ahşap boyama bir kapı süsü görüyoruz. Mehtap hanımın marifetleri dikiş ve nakışla sınırlı değilmiş.
Çat kapı Mehtap Kaya
Sırada yine ahşap boyama bir çalışma var. Mutfak askılığı ilginç tasarımı ve güzel görünümüyle ilgi çekiyor. Kaşıkların altındaki yastıklar hamurdan yapılmış. Yastık, kulp ve dantelde kullanılan beyaz renk, tasarıma çok yakışmış değil mi?
Çat kapı Mehtap Kaya
Kenarlarında Antep işi kullanılmış, saçakları makrome örgülü  Türk işi çalışmasına ne demeli? Büyük bir sabır ile işlenmiş bu güzelim işlemeyi de hafızalarımıza kaydedip, blog içinde gezinmeye devam ediyoruz.
Çat kapı Mehtap Kaya
Bu kez de kurdele nakışı ile yapılmış bir çalışma görüyoruz. Mehtap hanımın tüm çalışmalarında dikkatimi çeken ortak detay, ne çalışıyorsa çalışsın özenli çalışıyor olması.
Çat kapı Mehtap Kaya
Davet almadan çat kapı girdiğimiz blogdan, Mehtap Hanım'ın varlık sebebim dediği ikizleri uğurluyor bizi. Işıl ışıl yüzleri hep gülsün, sevgiler yolluyoruz onlara da.

Mehtap hanım'ın blog adresi http://mehtapkaya.blogspot.com/

10 yorum:

Unknown dedi ki...

Merhaba Nalan hanım hem çok şaşırdım hem çok sevindim teşekkür ederim.Yayına başladığınız günden beri hayranlıkla takip ettiğim,paylaşımlarınızın çoğunu arşivime aldığım bu blogda olmak çok sevindirici.Ayrıca sizleri tanıdığım içinde çok mutluyum.Hepinize tek tek teşekkür ederim iyiki varsınız.Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Mehtap Hanım ne kadar marifetli, ne güzel şeyler yapıyormuş.
Nalancığım sayende tanmış oldum.Teşekkürler, sevgiler.

birdemetmarifet dedi ki...

Çat kapı Mehtap Kaya...Çok hoşşş .Çalışmalarını ilgi ve beğeniyle takip ettiğim Mehtap hanıma burda da yer vermeniz sevindirici.Ellerine ve yüreğine sağlık. Güzel paylaşımlarda buluşmak üzere sevgiyle kalın:))))

mavii dedi ki...

mehtap abla demek istiyorum müsadenizde yaşım kadar çoçuklarınız görünce öncelikle onlara maşallah diyim sonra da size:)) hemde 41 kere:))
ben fotoğraf albümüzü incelemiştim .sıradan olmayan özenli işler tebrik ederim

ruma dedi ki...

Hello, mavii.

  Your heartwarming work provokes my impression.
  The passion for the art.  It is universal.

  Thank you visit to the garden of the cherry blossoms.
  The prayer for all peace.

Have a good weekend. From Japan, ruma ❀

AsOrTiK dedi ki...

mehtap'ın çalışmalarını zevkle takip ediyorum, çat kapı karşıma burada da çıkması hoşuma gitti:))emeklerinden dolayı teşekkürler nalan.
sevgiler

Şehnaz dedi ki...

çok güzel bir düşünce olmuş bu..bilmediğim ve harika çalışmaları olan bu blog arkadaşımla tanışmış oldum..sevgiler..

Gulsen dedi ki...

hepsi çok güzeldi tanımak hoş oldu teşekkürler

Nalan Ünal dedi ki...

Mehtap hanım, bizden de sevgiler size.:)

Sevgili ahestebeste, birdemetmarifet, AsOrTİK, mavii,Şehnaz ve Gülsen teşekkürler:)

Çat kapı yapmaya devam edelim değil mi?

okuyan dedi ki...

Çok özenli, zevkli ve başarılı çalışmalar. Mehtap Hanım'ı gönülden tebrik ediyorum.
Bu güzel blogu tanımamıza vesile olduğunuz için de çok teşekkür ediyorum.