31 Temmuz 2011 Pazar

One Stroke Tekniği

Ahşap boyama kursumuzda boyanıp, one stroke tekniğiyle süslenen peçetelik ve takı kutusu. Desenler bana ait sanılmasın, hocamız Tülay tarafından yaklaşık 2 dakikada yapıldı.:)
one stroke
one stroke

Duvar Panosu Modeli

Görünce bayıldım bu duvar panosuna...
Sandalyelerede bakın :)
Bir sanat evi olmalı...

Zarif Dantel Takılar

Tığ işiyle yapılmış bu dantel görünümlü takılar hem el emeği oluşu hem de zarif görüntüleriyle ilgi çekiyorlar. Ne dersiniz bizde mi denesek?
Kaynak

Parşömenlere Devam

Parşömen kelimesinin kökü Bergama'dan gelmektedir ve Bergama Kağıdı anlamında Latince Charta Pergamena'dan türemiş ve bütün dillere de buradan geçmiştir.

Parşömen sanatı, işte bu özel kağıdın iğne yardımıyla tek tek delinerek kabartılması ve boyalarla da renklendirilmesi sonucu meydana geliyor. Sağlam bir göz ve sarsılmaz bir iradenin karşısında kim durabilir? İşte parşömenden yapılmış menü, isimlik ve abajurdan oluşan, zarif ve etkileyici bir bütünlük...
Link

Küçük Çalışkan Adamlar

Öyle çalışkan ki bu küçük adamlar, size her yerde yardım ediyorlar. Mutfakta banyoda hatta evlilik teklif ederken bile yüzüğünüzü onlar taşıyor:) Sevimli ve ilginç tasarımlar ve bana göre en önemlisi geri dönüşüm olmaları, neden bilmiyorum  ama geri dönüşüm projelerini tutkuyla seviyorum, yaratıcı ve zeki projeler olmalarından olsa gerek.







30 Temmuz 2011 Cumartesi

Kalplerden Keseler

Sandığımın aksine ben duygusal mıyım neyim? Nerede bir kalp görsem, paylaşmak istiyorum :) Bu kalpleri, lavantalık  veya dekoratif süslemeler olarak kullanabiliriz.

Sevimli Aplike Çantalar

Aplikeyle ilgilenenlere ve model arayanlara fikir verebilecek çok sevimli aplike çanta çalışmalarını hep birlikte incelemeye ne dersiniz?
çanta yapımı
aplike çanta
diy

29 Temmuz 2011 Cuma

Ahşap Kuş Evleri

Bilemiyorum bu kuş evlerine hangi kuş gelir :) Ahşaptan, kedi formu verilerek yapılmış esprili kuş evlerini hep birlikte inceleyelim mi?
Kaynak

Etamin İşlemeli Lavanta Torbası

Lavanta deseni işlemeli lavanta torbası yapmak isteyenler için  şablonlu bir örnek. Etamin üzerine değil de keten-çuval karışımı bir kumaş üzerine işlenmiş, lavanta rengine uygun kurdelelerle  süslenmiş. 

Lavanta'nın kokusunu, rengini, desenini, resmini yani kısaca her şeyini çok seven birisi olarak, bu lavanta torbasını yapılacaklar listeme ekledim bile:) Benim meşhur "yapılacaklar listemi"n eni-boyu devasa sınırlara ulaşmış durumda, ömrüm yetmezse miras bırakmayı düşünüyorum(!)

lavanta kesesi
lavanta kesesi şablonu

Fermuardan Çiçekli Taç Yapımı

Fermuardan çiçek yapımı ve taca uygulanış aşaması detaylarını hep birlikte inceleyelim mi?
Kaynak