17 Eylül 2011 Cumartesi

Provence Dekorasyon Tarzı

Romantik dekorasyon olarak da tanımlanan provence dekorasyon tarzı klasik veya minimalist ev dekorasyonlarına alternatif arayanlar için oldukça ilgi çekici bir tarz.

Kır havasını hissettiren, doğadan ilham alan bu tarz, country tarzıyla bir çok benzerlikler gösterse de Fransız country tarzı demek daha doğru olur herhalde.

Pastel renklerin uçuk tonları, mat ahşap mobilyalar, eski danteller, işlemeli tekstil ürünleri, kır çiçekleri, lavanta torbaları, taş duvarlar, çiçekli duvar kağıtları, dört direkli yataklar, tül cibinlikler,el dikimi yorganlar, plili nevresim takımları, çiçek desenli berjerler, kilimler, ferforje sehpalar, ferforje objeeler, cam fanuslar kullanılıyor. Bana göre rüya gibi bir dekorasyon tarzı bu.

Aşağıdaki resimleri ise burada buldum, dekorasyonu benzer özellikler taşıdığı için sizlerle paylaşmak istedim. "Bloggerlar nerede üretir" konulu bir blog araştırması için, blog sahibesi kendi hobi odası ve evinin bir kaç yerini resimlerle paylaşmış. Kremalı pasta hissi uyandıran rüya gibi bir ev değil mi? :)

dekorasyon
Provence Dekorasyon Tarzı
vintage dekorasyon
Provence Dekorasyon Tarzı
Provence Dekorasyon Tarzı
Provence Dekorasyon Tarzı
provence tarzı
Provence Dekorasyon Tarzı

6 yorum:

tarchinbyseden dedi ki...

bir çok obje ayrı ayrı çok güzel ama hepsi bir arada benim için çok fazla... yine de beyaz herşeye yakışıyor :)

okuyan dedi ki...

ayrıntılar çok hoş... belki biraz daha sadeleştirilse daha güzel olur...
sevgiler...

mavii dedi ki...

bi kaç tane şey aldım helal edin:)))))))))))

Nalan Ünal dedi ki...

evin sahibini aradım, helal etmek ne demek bilmiyormuş ama anlattım, etti. yaptım ve oldu yani:)sen de fazla abartma büyük eşyalar yerinde kalsın:))

theice-creamparlour dedi ki...

yani bende biraz degil fazla bir fazlalık bulsamda yinede hoş :))

Gulsen dedi ki...

tarz olarak hoş ben de seviyorum ama yine de arada aykırı renkler olsun isterim :)pembelerin yanında turkuaz mesela... :)