5 Ağustos 2011 Cuma

Evde Bank Keyfi

Dekorasyon anlayışı ne kadar değişti. Eskiden ev için alınan eşyalar ne kadar ağır, büyük ve kasvetli olursa o kadar iyiydi. Artık yeni nesil ve hatta eski nesiller de daha hafif, ergonomik, çok fonksiyonlu ve fazla yer tutmayan eşyalardan yana kullanıyorlar seçimlerini.
Önceden köyden kente göçüş modayken şimdi, kentten köye kaçış revaçta. İlle de doğal olacak; yediğimiz, giydiğimiz, kullandığımız ne varsa. Bir pazarlama stratejisi olabilir mi acaba? Belki evet. Mesela parklarda görmeye alışkın olduğumuz banklar, eskiden belediyenin lütfedip koyduğu yerler dışında kaç kişinin evinde vardı? Doğallık ve şehirden uzak yaşama isteği yeni ihtiyaçları doğurdu ve gitme imkanı olmayanlar için doğallığın eve getirilmesi çalışmaları başladı. Bunu mobilyalardaki doğal tasarımlardan tutun da, bir kabın içinde 10 ayrı çeşit sebze yetiştirebileceğiniz pencere önü bostanlarına, bambu liflerinden yapılan ve yıkandıkça daha da yumuşak olan kıyafetlere kadar çok geniş bir yelpazede sıralayabiliriz.
Bana sorarsanız, mobilyada doğal olan her şeye varım. Banklar ise özel ilgi alanım. Daha ev dekorasyonunda yerini almadan çok önce, ferforje bankların kıvrımlarını inceler, evdeki masadan bank yapma maceralarına girişirdim. Neyse ki bu konuya el atıldı ve artık çok şık bank-sofa karışımları da evlerdeki yerini aldı.

4 yorum:

Nalan Ünal dedi ki...

Sokak lambaları tarzında aydınlatmalar ve sokak bankları evlerin giriş bölümünde çok kullanılır oldu ve bence de gayet estetik duruyor.

CherrybLossomgirL dedi ki...

şık durmuş hakkaten

bahar006 dedi ki...

Nalan Abla, o bahsettiğin direk benim tarzım oluyo:)
CherrybLossomgirL, teşekkürler:)

AslıASLI dedi ki...

üzerlerinde birde minder olsa :) bütün gün kalkmam :) çok şıklar..